Пънк хаос: P.F.A., Cruel Night, Deformed @ Fabrika Avtonomia

През последните няколко години жанровете в екстремната музикална гама преживяват своеобразен ренесанс. Наред с множеството стари кучета, много нови групи и изпълнители запълниха вакуумът, образувал се след голямата умора на 90-те години. Десетки концерти и фестивали събиращи стотици банди и хиляди почитатели ежегодно раздират полетата на Европа, Азия и Америка, а лудостта им изглежда хронична, но и заразна.
След като сме виждали и знаем за съществуването на: мюсюлмани в Азия, които шият кръст нашивки и якета; кози и други диви и домашни животни посещаващи грайндкор концерти; групи, които използват кофа за боклук вместо каса за барабани; баба вокалист на екстремна група; кучета вокалисти на екстремна група; малко момиченце вокалистка на екстремна група; мексиканската пънк вълна от наркозависими амигоси; хора, които крещят на електрическа жица; хора, които скърцат с мокър стиропор по стъкло; кервани от пътуващи по света северноамерикански кръстита, култ към модерният аскетизъм и още други впечатляващи факти, мисля че няма кой знае какво да ни учуди вече по този свят.
България също нямаше как да бъде подмината от това така наречено завръщане на добре позабравени стари неща. Последните 10 години бяха доста интензивни и за щастие на феновете много и много качествени банди минаха през софийските дупки, за да засвидетелстват мисионерството си.

От една страна – постоянната нужда на изпълнителите да обикалят света, за да представят изкуството си, а от друга местният характер на хората във всички страни наоколо, превърнаха Балканите в топ дестинация за млади и нахъсани групи. Защото, ако пънкът е неподчинение на статуквото, рожба на мизерията и желанието за свобода, то в Европа едва ли би се намерило по-подходящо място и климат за неговите проповедници от Балканите.

До такъв извод достигат мнозина, а сред тях са и много пламенни последователи на този нов-стар номадски живот, животът на DIY музикантът.
За това не е и чудно, че героите на днешния ден – два чудесни примера за непримиримост и ярост избират Балканите пред Западна Европа за свое турне.
cruel pfa deformed 06.06.jpg

P.F.A. (https://pfaquitcallingusthrashcore.bandcamp.com/) свирят бърз и безотказен хардкор-пънк в услуга на всички фенове на шумната ‘направи-си-сам’ музика. Сърцат апириънс в духа на младостта и непримиримостта, P.F.A. притежават онова зрънце вдъхновение, което различава искрените от фалшивите, самородните от престорените. Свеж полъх и невъздържани ритми ще съпроводят групата на Балканското им турне, което няма как да подмине София, топ дестинация за всички млади и нахъсани групи в последните години.

Cruel Night (https://cruelnight.bandcamp.com/releases) са част от вълната на raw punk завръщането, което ни дари с разнообразие от ядосани, шумни изпълнители, носталгични чувства и екстремна музика и политика. Унгарците действително следват този пример, създавайки крайна музикална линия в духа на най-суровите образци на британския и японски хардкор-пънк от 80те.
Винтидж звук, истеричен бекграунд и класическият имидж на болезнения радикализъм от новия век се събират в едно, за да предефинират добре познатото старо в не по-малко грозно и шумно ново.
Cruel Night също ще обиколят Балканите, но не и без да посетят своите стари приятели от София.

Подкрепа за унгарските ни приятели ще окажат софийските хаймани от най-новия хардкор-пънк-метъл проект Deformed – младата надежда на безхаберното пънкарско бохемство.

Концертът в крайна сметка ще се състои, въпреки премеждията и не без помощта на Фабрика Автономия, които ще домакинстват това събитие.

Входът за първи път на наше събитие и както винаги във Фабрика Автономия ще бъде – свободно дарение. Свободното дарение е делегирането на много висока лична отговорност към всеки, който цени и осъзнава трудът, който трябва да се положи, за да съществува сцена и тя да бъде независима от търговски и други интереси. Така че когато дойдете да слушате групите, навестете касичката за дарение, за да може групите да продължат спокойно турнето си.

Място: Фабрика Автономия
Час: 20.00ч.

 

До скоро!

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s