ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН SOFIA REBEL STATION (9)

9 години от първата публикация на ъндърграунд фензина за алтернативна и радикална музика, култура и субкултура SOFIA REBEL STATION се навършват днес.

g1542834131203092683

9 години, в които много автори от различни кръгове, групи и течения оставяха свой отпечатък върху историята на българските субкултури. С понякога емоционални, друг път тривиални очерци за групи, изпълнители и концерти беше съградено това, което днес представлява най-голямата платформа в интернет за алтернативна култура на български език. Мнения, любопитни истории, разкази от първо лице, ревюта и интервюта с български и чуждестранни изпълнители са деветгодишният каталог на един проект, който стартира с не много амбициозната цел да запознава новите поколения с все повече изгубващият се в технологичната революция свят на субкултурите – музика, литература, политика, спорт и мода – всичко онова, което обуславя животите на активният млад човек в един „растящ, но не стареещ“ бетонен град, където някои правила се сменят твърде често…

За тези 9 години, DIY концертите и събитията, статиите и очерците, които носят почерка на SOFIA REBEL STATION, се превърнаха в непогрешима марка, която трудно може да бъде имитирана или симулирана. Стремежът на авторите да не късат дълбоката връзка на емоцията със съвсем ясните очертания на реалността, както и себеотдадеността на всеки участвал в организацията и осъществяването на подобни събития и/или е подпомогнал SRS е кръвта на този фензин, съществуващ вече почти едно цяло десетилетие.

Благодарим ви за подкрепата.

Както всяка предишна година, така и през настоящата, екипът на SRS и група незнайни войни от тъмното ви е подготвил изненади. С оглед на изминалите 9 – юбилейната 10-та ще ни донесе още по-контрастни поводи за радост и безумие. Просто бъдете с нас.

През изминалата година SOFIA REBEL STATION бяхме ние,

JollyStomper
mitkoxvx


Тазгодишният ни поздрав е малко тъжен, първо защото тези дни се навършва тъжна годишнина от земното отпътуване на нашия приятел Сашо Пролетарски и второ, защото рождените дни от един момент нататък стават повече печално отброяване до края, отколкото бохемски празник на жизнеутвърждението.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s