DIY LIVE: Καταχνια vs. Razgruha

С хипопотамско спокойствие стърча сред останалите, млади и стари, наредени като празни бирени бутилки на входа на автономното пространство в техническия университет на Кавала. Само до преди няколко часа, практикувайки „български слалом“ сме си играли на котка и мишка, първо с граничарите, а после и с полицаите, пазещи сигурността и спокойствието на южните ни съседи. Това вече е в миналото, а сега блудкаво мътните напитки се разливат сред голяма група български фенове на екстремната музика, екстремно шумни и естествено екстремно екзистиращи. Най-вече заради себе си, традиционен център на вниманието. „Oh no, more bulgarians“ е реакцията на гръцките ни приятели при вида на пристигащите по двама, трима… Поводът е гостуването на британската хардкор-пънк легенда Varukers, но всички нервничат, защото те не са единствените звезди на таз вечерната забава. Смугъл грък, изпит от цигари и ципуро излиза и с полу-прегракнал глас известява: Καταχνια! Отведнъж всичко се опразва, а малкото пространство в клуба се изпълва до краен предел.

Почти месец по-късно, името на гръцката кръст-хардкорпънк легенда Καταχνια ще се разпише за първи път и в България. Солунци са се превърнали в тотална балканска класика, записите им в минимално условие за познанство на локалната DIY хардкор-пънк сцена, а участията им в горещо очаквани събития с хладно-тъмен отенък. Е, късметлии сме ние, които ще имаме възможността да ги видим (отново) на живо.
Виновниците? Що за въпрос – Kontningent Records навлязоха непосилно тежко в столичния ъндърграунд живот последните 2 години, а това не е просто свежо изключение. „DIY LIVE“ се превърна в рамка и подиум за изява на групи и артисти с автономни и анти-авторитарни послания, а каталогът с артисти участници – непрекъснато растящ и по обем и в качество. Поредната кампания на (крими) Контингента ще срещне две много важни за независимата сцена имена, принадлежащи на ако не еднакви, то доста близки жанрово стълба на пънк и хардкор сцената.

28576495_2025428004383019_4565692375419455276_n

Всичко се изяснява от комюникето на организаторите. И да ви харесва и да не ви харесва, ще се видим тогава.

DIY LIVE | SUPPORT YOUR LOCⒶL SCENE

Καταχνια (crust) vs. Razgruha (grind) във Фабрика Автономия.

Готови сме за класическо DIY пънк шоу в добрата стара Фабрика Автономия. Едва ли има по-добър повод да се съберем от това да вдигнем малко шум, докато сочим с пръст тавана или гледаме в обувките си (според личните предпочитания).

Καταχνια са hardcore/crust банда от Солун и идват за пръв път в България. Мрачен и енергичен хардкор пънк със социално натоварени текстове и антиавторитарна позиция.

Групата подкрепя и свири главно на събития, подкрепящи независимата ъндърграунд сцена – автономни пространства и скуотове из Гърция и Европа, които подкрепят самоорганизацията, солидарността, съпротивата и опозицията срещу авторитарните режими.

Европейското турне на Καταχνια започва от София – нека им дадем добър начален тласък!

След това бандата се отправя на двуседмично приключение в посока Западна Европа

Както винаги, за нас е чест да поканим артисти на Kontingent Records да вземат участие в такъв епичен сблъсък на титани – това разбира се са великите Razgruha! ♥

Грайнд шайката от София вече се е доказала в подобни схватки като тази с Procrastinate. През годините Razgruha се утвърдиха като истински отдадена банда, която следва свой собствен път и поддържа по всевъзможен начин духа на автентичния DIY пънк.

Очакваме с нетърпение да усетим колко точно лошо ще ни намачкат главите този път…

Както винаги входът е свободно дарение! Всеки, който споделя нашите принципи за равнопоставеност и отхвърля расизма, фашизма, сексизма и всяко потисничество, е добре дошъл.

На входа всеки може да остави толкова, колкото има възможност, за да подкрепи бандите. Не пропускайте касичката за дарения и масата с мърч – всеки лев е важна подкрепа за хората, правещи музиката която обичаме!

Ⓐ / Ⓔ

► 11 април (сряда)
► Врати: 19:30
► Начало: 20:00
► Край: 22:30
► Вход: Свободно дарение • Всички средства отиват в подкрепа на бандите!

Kontingent Records

 


 

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s