Razgruha – Money Power Greed (KREX020)

Никой от нашето поколение вече не се смее на съвременната шега за връзката между касетката и молива. Простият отговор на въпроса защо е – защото се чувстваме стари, че знаем каква е тя. Отвъд философското съждение за същността на пенетрацията стои нещо доста по-култивирано. Механиката на любовта, заключена в един навик, едно усилие, чието послание, дори символно оставя следа за цял живот на преживелия го. Защото всички ние (или повечето сред нас) си спомняме, че моливът трябваше да притежава ръбове, за да бъде свойствен на мисията си. Да пронизва касетката и да имитира движението на бездушния дек. За да чуеш нещо отново – трябва да отдадеш усилие. За да се потопиш повторно в емоцията – трябва да се потрудиш. Ето такъв житейски урок от най-ранна детска възраст ни даваха аудио касетките. Грозноватият и недоразвит по-малък брат на винила.
Но докато компакт-дискът шеташе из рафтовете на магазините, унищожавайки всичко останало от романтиката на аналоговия звук, други пазеха носталгичния спомен. Днес винилът отново е носител номер едно, дискът все още е там, но измежду всички начини, които съвременността ти дава да слушаш и разпространяваш музика, най-авантгарден и странно извратен си остава касетката. Несравнима като формат с големия винил и като практичност с дигиталния или компакт диска, касетката е истинска проява на отдаденост и любов. В онзи мазохистичен аспект на любовта – нетърпението да чуеш, видиш, преживееш в среда, изискваща стоическо търпение.
Не знам дали изненадвам някого, казвайки, че обожавам касетките. Не защото живеем в свят на вещественост, където допирът е водещ вид сетивност, а именно заради оживяващия спомен, заради топлината от комуникацията с нещо, което в най-общи линии изисква внимание.

В края на месец Ноември 2017г. софийската хардкор-пънк/грайндкор шайка издаде новият си албум. Разрушителният „Money Power Greed“ определено е най-доброто излизало напоследък в гамата на екстремната българска музика. Добрите новини, свързани с тях не спират.

От дни насам в пространството се върти слух, очакването около който най-после приключи. Разясненията, директно от Kontingent Records.


 

Новият албум на RAZGRUHA излиза на касета от Kontingent Records

mde

Тази седмица чисто новият албум на софийската грайндкор резачка RAZGRUHAMONEY POWER GREED излиза и като лимитирано издание на аудио касета (KREX020). Това обявиха от лейбъла, отговорен за релийза – Kontingent Records. Касетата излиза в специален ръчно номериран тираж от 30 бройки, а представянето ще бъде тази събота – 27 януари – във Фабрика Автономия.

Тази събота момчетата от RAZGRUHA организират концерт със свободно дарение и идеална цел – набиране на средства за солидарната инициатива Food Not Bombs – София*. Заедно с тях ще видим още АБСТАКТ (хип-хоп) и FEEDBACKER (нойз рок).

Повече информация за концерта ще намерите на този линк: https://tinyurl.com/RAZGRUHA

*Food Not Bombs е самоорганизирана инициатива, част  от глобално доброволческо движение за солидарно взаимодействие с хора в неравностойно положение. Основната цел е споделянето на безплатна веган и вегетарианска храна като форма на протест срещу войната, разхищението и бедността.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s