ДЕГРАДАНТСКИ СЪБОТНИК с Ънален Диспут, Lapsus Linguae @ Non Sleep Hostel

Нали знаете историята за Ленинския съботник? Ден за извънреден безплатен труд в обществена полза и бла бла. Велика, акуратна идея, впрочем, но нашите съботници са много далече от това.
След двайсе минути търсене торсът намери своя северен край, който се случва да бъде глава по-често, а след още пет минути презареди софтуера. След още час некоординирани движения с крайници и поради физиологията, възвърна сетивност към отминалата Петък вечер. Проблемите на Първия свят – ‘Къде ми е телефона?’, ‘Какво прави това куче в банята?’, ‘Коя е Мария?’, ‘Какво е „qyk„.. O, SH#$%@#’ отнемат от драгоценното време, в което може този главо-торс да бъде полезен не само на крими хрониките. ТВ параноя. Интернет параноя. Лудите са ги пуснали в целогодишен отпуск от учрежденията. Жизнеутвърждаваща среда. Какъв е този съботник?

А какво ще кажете за максимата, че повече шизофреници се срещат по баровете, отколкото в аптеките? Сега, разбирате ли, колко сме го загазили!!!

Деградантския съботник на всяка средностатистическа „млада“ надежда на фамилията си включва няколко неотменни като конституцията елементи. На вашето внимание една много добра и запомняща се опция. Четете внимателно!

Какво, ако в средно-тъпата Съботна вечер (една от поредните) предложението е за един свръх-ъндърграунд клуб, далеч от котиращия се лайфстайл на принуденост, но някак си мистичен, интересен. Партито е хардкор, обстановката е гореща, забавлението е сто процента гарантирано. Малко са случаите, когато можеш да съчетаеш всичко това без да плащаш входни такси. А когато групите си заслужават безалтернативния избор, значи ще бъде легендарно! И така си беше – истинско хардкор парти, каквото трябва да има всяка седмица – стъкленици се размятат насам-натам, танци-манци, т’ва-онова, джиджи-биджи, у-а, въобще изобщо… Червена светлина – така се и чувствам. Консултация с бара, събрание в двора, а вече се чува някакъв шум… Вечерта стартира радикално, така че първият сет бе просто естествена илюстрация.

Chobking Victim, ако съм разбрал правилно Чобата по адрес на творческия колектив от двама души, в който се изявява и тази вечер. Експериментален акустичен пънк със силни послания и още по-силно присъствие в тяхно лице. Яката шумотевица може да шокира някой дошъл за Шакира. Такива, разбира се няма, за сметка на това аплодисментите са за артистите. Предложих на групата да повикат Efa Supertramp да ги подгрява на някой тротоар (като миналия път). То пък се оказа, че тя наскоро пак била тук, пък никой от столкерите не каза нищо.

Lapsus Linguae позатънаха в календара, но вчера направо изкъртиха мивките! Не знам дали е защото съм пристрастен към концепцията на групата, но тоя пукот, който създават момчетата е педала на газта за тази вечер. Много усъвършенстван хардкор-пънк, плътен и тежък звук, доста тяга и добър, експлозивен сет от яки парчета разгазираха бирата на мацките и понацепиха фугите на мазето. Романтични танци и високо поведение съпроводиха концептуалната изява на квартета. Булшит, имаше стъпки от крака по тавана, а от клатенето на мацките бирите пак се газираха. Чуждестранния гост на партито също одобри бандата и по стара деградантска традиция обмени флуиди с гостоприемните домакини в кръчмарските танци. D.I.Y. забава за хора с проблеми с агресията и други маргинали се заформя, дано всички да са били готови…
…за това, което последва! А то дойде по кубинки и златисти боксерки, но с изключително шикозен кожух, обирджийско боне и характерен тембър, за да каже, че ‘ВСИЧКО УМРÉ’, да се сбие и да си тръгне. Що за грубиянщина е това? Аз ще ви кажа – Ънален Диспут! Безкомпромисен пънк от София – радикална визия, радикално послание, радикална музика и пълна ескалация. Вчера не беше изключение от правилото – тотални и безапелационни! Отново много сила в стила на диспутарите – жужащи китари във френетично темпо разтрепериха бутилките на бара. И така, лека по лека положението си отива към бой. Нормалните неща от света на шишето. Бандата разби няколко мита и една цяла религия, изплю се на достиженията, възгордя се от низините и музикално изнасили не добре екипираните за случая. Така че, ако някой по грешка е отишъл да пие едно на спокойствие – нито е пил едно, нито е било на спокойствие.

Тази изява трябваше да бъде концертът на финландците Backlash, които обаче бяха застигнати от лош късмет и бусът им се счупи. Поздравления за организаторите от DIY Conspiracy, които не отмениха събитието и дадоха възможност за добро съботно деградантско изкарване.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s