Мартенски воли и неволи

Най-колебливият месец от годината вече застъпи наряд с убедителна своенравност. С още по-голяма решителност се насити и календарът за следващите три седмици. Много събития и още повече възможности пред зажаднелите за ценни клубни пърформънси столичани се очертават до края на баба Марта. Пъстра гама от ска и пънк до хардкор, уейв и метъл бележат силна поредица от настоящия сезон. Ето и някои от по-забележителните.

Маратонът вече е започнал, а интересното тепърва предстои.
Започваме с нещо ужасно, като пролетния сняг.

Събитието, на което ще вземат участие българския дарвинов експеримент Ънален Диспут + Глас Народен е кръстено ‘ПЪНК ДО ДУПКА‘ и никой не се съмнява, че ще е точно това. Мястото е бар ‘АДАМС‘, а към светата двоица се присъединяват и Прокиш, напук на всички рокаджийски реклами на постера. Остава да видим дали интериора и кашонените стени ще издържат неудържимото – рупора на едно провалено поколение, на което, за всеобщо нещастие му връчиха китари. Ако искате да ударите дъното – датата е 11.03.2015, а входът е 5 лева. Считам обявеният час за ориентировъчен, но бъдете на време в случай, че сетне ганьовци ни лъхне европейския полъх.
Хей го (в) нА и линкът към фейсбоклук събитието.

Още за следващия ден е планувано голямото ГОЛЯМО разбиване с големите ГОЛЕМИ легенди от Острова…

BAD MANNERS гостуват в България! Нещо повече – турнето им ще ‘засегне’ София, Пловдив и Варна, като началото на тази прелест е в столицата. Честта да подгреят дъските в малката зала на MIXTAPE 5 ще имат Fly The Flag, а поводът за тази чудесна и най-вече дългоочаквана сбирка е 9-ят Рожден Ден на радио ТАНГРА. Началото е планувано за 20:00ч., а билетите вече са в продажба в мрежата на EVENTIM. Остава само да се разделите с 20 кинта предварително или 25 на място, а останалото е гарантирано от английските ска чичаци-класици.

14.03.2015 е запомняща се дата! Точно тогава и точно там ще гостуват финландските хардкор-пънк машини BACKLASH. Като част от своето европейско турне, пънкарите от родината на студа и о-тата с две точки отгоре, ще имат споделената чест да разместят основите на добре познатия ни NON-SLEEP HOSTEL благодарение на DIY Conspiracy. Барабар с това, BACKLASH ще носят и дистро, в което, по потвърдена информация от сигурни източници ще има доста, доста интересни неща. Подкрепа ще им дадат LAPSUS LINGUAE и Ънален Диспут, за които тропаницата е начин на живот, а границите са ненужна отживелица. Очакваме фонтани от спиртосано задоволство и кълбета смешен дим да обгърнат всички, които са готови срещу свободно дарение да изнасилят сетивата си с нещо в стила на добрия стар скандинавски хардкор-пънк.
Линк към събитието в (А)социалната мрежа.

На същата дата, но на друга локация отново пристигат BORN FROM PAIN. За техните фенове всеки следващ път е като за първи път! Звездната селекция зад гърба на холандците включва Vendetta, Last Remains и Scum Line. Началото е в 20.00ч. 15 лева ще ви коства предварително от системата на TICKETLOGIC и 20 лева на място. Мястото на срещата е MIXTAPE 5. А тук пък се събират всички виртуално присъстващи.

Следват няколко дни почивка преди едно събитие от съвсем различен магнитуд. D.I.Y. LIVES EVERYWHERE събира под фуражката на своята борбена природа три пънк групи. Пънк-уейв четата VOYVODA, хардкор-пънк радикалите F.A.Y.D. и уейвърската додекафонична абстракция Пролетарии ще ни върнат във времената на притчите за свобода, далеч от комерсиалната същност на нейните градски измерения. За това спомага инициативата на пънк колектива организатор, чиято идея за еманципация от фалша добива интересно измерение. На кюрдската Нова Година, 27.03.2015, ще се съберем в един обичаен формат, за едно необичайно мероприятие, далеч от ‘светлините на прожектора’. За да бъде шокът пълен, мястото, на което ще се проведе концертът е ново за повечето хора и terra incognita за всеки закостенял урбанист със центростремителен комплекс.
Мястото е COMMUNICATION ROOM (В близост до пл. Сточна Гара; ул. Константин Стоилов #2), а входът свободен или срещу дарение. Вратите отварят в 19.00ч. Очаквайте да бъдат анонсирани и още групи.
А на стената на най-големия виртуален пуш-ком може да впишете себе си и приятелче.

Едит: Концертът се премества седмица по-късно, на 27.03.2015г.!!!

Волната програма продължава с изпълнение на няколко самодейни състава от читалището на живота. 25.03.2015 ще събере изключително и само фенове на хардкор и пънк истините за света и още нещо. В новонаместилия се клуб СТРОЕЖА гостуват варненците A-MORAL, подкрепени от Rejection и Piranha.
Началото е 22:00ч., а вратите отварят 2 часа по-рано. Входът е 8 лева с предварително закупен билет от мрежата на EVENTIM и 10 лева на място в деня на концерта. Ще е касапница със сигурност!!!
Линк към събитието във фейсклюк.

28.03.2015 изглежда ще финишира ска-пънк-уейв-хардкор-метъл-грайнд маратонът. И то как!!! Дебютиралите наскоро KROKODENIXTIX ще разделят една сцена с ТАЛАСЪМ, Coprostasis и ГРУПА-Х, с които заедно ще се надяват да приключат архитектурното съществуване на Mixtape 5. И докато каските и наколенките в района на столицата свършват бързо-бързо, организаторите напомнят, че има още ужас за узнаване и повече ад за преживяване. Ще поживеем, ще видим! До тогава, точете лиги, ножове, бири, ако щете точете, но следете за повече подробности най-актуалния вестник за обяви в заобикалящата мрежа 🙂

И така, баба Марта бързала, бързала, Мартенсите вързала… А на нас к’во ни остава???

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s