Razgruha – Circle Of Bastards (2015)

Обложката на новото EP на столичната грайнд машина Razgruha напомня за поредното болезнено падение на българското национално самочувствие и самооценка

Новината за чистак-бърсак новото EP на Razgruha осмисли другояче втория февруарски Петък, иначе запазен изцяло за всенародни прояви на войнстващ опиятен нихилизъм. И преди да е ударил осемнадесетият, вододелен за всички трудещи се, час узнаваме приятно-грозната вест за нещо не по-малко вълнуващо от вторичните полови белези на произволна популярна столичанка. Подземните телеграфни агенции фанфарно тръбят за поредния безспорен успех на единствената ни родна грайндкор група без покана за ‘Луков Марш’.
Дали поради предчувствие или заради традиционно-всесезонното омерзение към престореността на ‘стълбовете’ в столичното социално общуване, ми се слушаше малко асоциална и ангажирана анти-музика. За т’ва от ранни зори може да бъде предложено на вниманието на всички лелки и пост-фолк моми в трамвая малко от най-неприятните сюрпризи, които съдържат тъмните ъгли на Въй-Фона ми.

Ново кътче там, ще да намери и последното издание на квартет ‘Строители на съвременна Грайндия’, разписани в шоплушките извори като Razgruha. (Нарочно ги изписвам тъй клето, че да е ‘можно и на ужасниците в чужденеция да открият пътя към истината, нейде там между Самоков и Трън…)

Circle Of Bastards е чудесно продължение на делото на грайндаджиите. След първия демо-албум и пожъналият сериозен успех сплит, идва време за още нещо от торбата с изненадите. EP-то съдържа три песни с обща дължина, внимание, 3 минути и 12 секунди! Горе долу толкова е и средната дължина на неопределена творба-фаворит на някой от телевизионните формати за мрънкащи некадърници. За това време, Razgruha разказват три отделни истории и трябва да признаем, адски добри са в това! За всяко нетренирано ухо това е рев и шум, вероятно оправдан, но все пак… А за любителите на екстремната музика е обърнат и забързан Графа – чувствителната дисперсия на радикалния звук, радикалното послание и лиричното отношение.

Обещах да е телеграфно. За това – три парчета – Tankman, Circle Of Bastards и Hardcore Saved Your Life можете да чуете в бендкемпа на групата. Моят личен фаворит е последното. Предлагам ви да се насладите на софистицирания му текст:

we hate music
no labels
no contracts
no merchandise
fuck off and die
no scene
no trends
we don’t like you
we hate your music
we hate your kin
fuck the kids
fuck the scene
no fake unity
no webzines
no sponsors
no distribution
quit your bands

Какво мога да кажа повече?

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Razgruha – Circle Of Bastards (2015)

  1. Pingback: R A Z G R U H A – Power Money Greed (2017) | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s