Atomski Rat – Sumrak Slobode (2014)

Задава се ядрена война и не, не говоря за нарастващото напрежение в Украйна, ами за съседна Сърбия. Няколко пъти вече съм писал за югославската сцена, но ако преди е ставало дума за допотопни пънк легенди, сега иде реч за Atomski Rat – хардкор, пънк, нойз траш четворка от Шид, Сърбия, както се определят те самите.

Попаднах на бандата преди около две години докато бях на вълна от изключително шумен кръст – от този тип, който се състои от стена от шум, лудешки ди-бийт и истерични вокали. Бандата ми напомня на смесица от японски хардкор и финландската банда Kuolema, като за последните съм сигурен, че оказват пряко влияние над сърбите, тъй като Atomski Rat правят техен кавър.

През 2014 групата има две издания, сплит с Kalo от Нови Сад и самостоятелен албум, наречен Sumrak Slobode, който ще разгледаме днес. Всичко от Atomski Rat можете да чуете и да свалите безплатно тук!

10688161_10152917996340087_8372618277897722687_o

Стилистиката на обложката, в унисон с името на групата, изобразява деформирани жертви на ядрена война. Класическа символика в този стил, която ясно ни предупреждава какво е анти-музикалното съдържание на албума.

13 изключително шумни минути, яростна скорост и много крещене. Текстовете са само на сръбски и засягат класически теми в кръста като мрак, мрак, мрак и мрак. Темпото е лудешко, спирайки на няколко места я за бавно интро, я за някой брейкдаун, и след това отново продължава на пълни обороти.

Любимото ми нещо в този албум на Atomski Rat е това, което аз наричам ядрен бас. Иначе казано, когато на басът е сложен толкова много дисторжън, че звучи като гайгеров брояч. Не знам дали групата се е опитвала да постигне този ефект, имайки предвид концепцията им, но звукът на бас китарата определено предизвиква тази асоциация у мен.

Повече нямам какво да кажа относно групата, ами ви оставям сами да преслушате този радиоактивен албум. Неприятно слушане!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s