„Отива си лятото, идва есента…“

С този рефрен от поредния представител на неслучилия се бг поп през 90-те може най-точно да се определи месец Октомври, но само по принцип, не и в тоя случай, когато, изглежда първо ще посрещнем зимата, а после есента. Странни времена, странни сезони, джобът все тъй изисква, сърцето се бори да го потиска, а най-верните последователи на Емо Чолаков се стягат за поредния усмихнат потоп. Измежду социалната матрица „нà ти-дай ми“ или „влачи-‘зимай“ се позабравихме, но най-коравите фенове на вчерашните новини още се навъртат наоколо – примерът стои пред монитора!

И така – време е за малко стари новини – студена скара и топла бира, синдром с безспорно особено очарование, към което, триумф на възхитата са  например изборите (отминали), футболното ни първенство (за съжаление още в течение), столичен уикенд през хладните месеци (еври фокин уийк) и още купища прецеденти, които ние заковаваме в календара като ежедневие.

За това, в духа на деведесетарските ни прозрения (‘щото, волю-неволю деволюираме към ерата на принудителното застраховане и утопично-епохалната надпревара за стандарти) от нищото изкача „изобретателят“ на бг-фън-реалити-твшоу-мюзишън-прочее-и-последния-да-затвори-вратата формата – великият Къци, който има за вас един жокер.

Не са застаряващи момичета на късмета, уви, но са други застаряващи… Три групи за три лева – не че имат талант и за толкова, но ексклузивността им струва милиони, колкото и каузата.
Както добре знаят повечето от вас, нашият другар Венцеслав Петров от Добрич (иначе познат като Венци Ореха) се нуждае от малко помощ и подкрепа. Зад тая кауза и в името на възвишени ценности се обединяват Мъртво Пияни Селяни, F.A.Y.D. и Wrong Decision. Мястото е обичайното, началото е българският национален час за сипване на първа ракия, а датата е съобразена с работни и безработни. На място ще има и кутия, в която всеки който е решил да отдели повече за каузата ще има тая възможност. Повече пънк, хардкор, ферментация и потни-позитивни шебеци в Събота, 11 Октомври в дома, спонсор на гипсовъчното – Grindhouse.
За повече и по-сериозно инфо следете страничката на събитието във виртуалната седенка.

Седмица по-късно се очертава и големият взрив – Wasted Fest, спонсориран от известна х’американска марка гуменки, не по-малко известен, но пак х’американски консервиран вариант на беге сока от кисело зеле и благодарение на нестихващия ентусиазъм на мало и голямо, на кочове и ярета и прочее селскостопански единици, където ще се вàри от пиле-мляко.


Цифром и словом 1о пънк/хардкор/грайндкор/уейв банди – за всяка по левче плюс амбалажа. По-конкретно – Indignity, Piranha, Corpse, Get Some (от родината на вятърните мелници), Ънален Диспут (тия нямат родина), Coprostasis, Voyvoda, Fly The Flag, Negative One и Anti-Future – цяло съзвездие, за наблюдаването, на което си заслужава да се хвърля боб против облаци и уроки. Мястото на срещата е обсерваторията зад външно министерство, а за да провериш кои твои познати звездобройци са заявили участие, ето и връзка към събитието в най-големия виртуален мегдан.

За остатъка от Октомврийския календар, който си заслужава, винаги може да отворите най-големия справочник по „твърдо ядро“, където прилежно-нагледно и с моливче са зачертани датите на всички извън класни занимания. Сред задължително избираемите е и участието на англиканската капела Stampin’ Ground, където по непотвърдена информация ще се проведе и ежегодишния  пазар на хардкор булки.

Пазете се и помнете, че политиците, подобно на совите, не са това, което бяха.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to „Отива си лятото, идва есента…“

  1. shentov13 каза:

    Тия нямат родина!!!

  2. bager каза:

    Вчера FAYD разцепиха, Wrong decision бяха достойно продължение, а Мъртво Пияните Селяни застанаха достойно зад името си…
    Искам бис!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s