Септемврийски бележки по календара

Лятото е към своя край, а с това и извънстоличната имиграция. За завръщащите се от плажове и палатки, курорти и планински била, Септември месец е очертал експлозивен старт на сезона.
За това насочваме вниманието си към календара, където надлежно с химикалче си отбелязваме две дати.

Първата е рожден ден. Всички обичат рожденните дни. Независимо дали ти черпиш или те черпят, забавата е гарантирана. Но това е не просто рожден ден, това е събитие, на което всички получаваме подарък.

Вече сте се досетили, разбира се, че става дума за четвъртата годишнина от създаването на българската буукинг агенция „For The Kids„.

За своя вече четирилетен опит FTK Booking могат да се похвалят с две дузини концерти, повечето от които ще оставят ред в историята. Може да се каже също така, че апологетите на личната хигиена и етичното отношение се наложиха като основен организатор на хардкор и други събития-поводи в сферата на ъндърграунд музиката и културата. Днес, четири години по-късно, всеобщо удоволствие е да отбележим в поуределият календар една много важна дата – гостуването на щатската легенда, детройтските пионери в американския хардкор-пънк, изненадата на годината, дългоочакваният, апокрифно и под сурдинка, а после гълчаво разтръбен концерт на NEGATIVE APPROACH. За тези, които вече са се сдобили с билетите, странно наподобяващи фактура на топлофикация, не остава нищо друго освен да броят часовете до старта на партито, участие в което ще вземат B.F.D.M. (стискаме палци контузията на Марича да отшуми), Rejection и не повече от 200 души, които са съумяли последният месец да се сдобият с ценната хартийка.

Ето ги и цифрите, локациите, кога, защо, какво…

Кога : 11.09.2014 ; 19.00ч. ; Къде : MIXTAPE B-Side ; Колко : 20лв (предварителна продажба; промоционалната от 15лв е вече изчерпана) и 25 лв. ( на място). Билети освен на място се продават и в мрежата на Ticket Logic. За феновете на (а)социалната мрежа ето и линк към фейсбоклук събитието.

Друга важна и светла дата за един истински българин, освен собствения и рожденния ден на свакото е и първият учебен ден. Може вече да не учи от над десетилетие, но истинският българин почита 15 Септември по своему. В това число и вечно седящите на последния чин, вагабонстващи наследници отдават своята лепта в името на просветата и нейният институционален празник. За това и всяка година излиза тъй, че на петнайсто число имаме повод да се присещаме за старата максима – китки и бонбони не пием!

Тази година няма да е изключение в никой смисъл. За това на пънкарското Вече ще се съберат отново познати люде. По вина на обичайните заподозрени летящ холандец ще прелети над столицата в компанията на три български акта, отлично познати на всички фенове на екстремната музика. И така – Savage Ravage, Razgruha и Lapsus Linguae ще подгреят за холандците Kru$h, в една вечер на крайности. Стиловете варират от траш през хардкор-пънк, та чак до грайндкор и кръстграйнд. Тая премордиална супа е на цената на два пъти столично пиво еди-къде-си, ‘дето мацките не слизали от токОвете, а пичагите не се събирали в ризите си…

Разбира се, мястото е Grindhouse – домът на скейта и грайнда, а цифрите говорят, че: На 15.09.2014 трябва да си там (Цариградско шосе 73), в 20.00ч. и да си носиш минимум 5лв. за вход. Всичко останало можеш да дариш за Ореха, който се нуждае от помощ и ще притежава собствена кутия за дарения. Значи, единственото което остава е да дочакаме другата седмица…

Връзка към събитието в пазарския ежедневник фейсклюк.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Септемврийски бележки по календара

  1. лагера мрази софия каза:

    По обективни причини пари от входа за концерта на Kru$h няма как да бъдат отделяни за Ореха, поради което на място ще бъде поставена кутия за дарения. Ще бъдем благодарни на присъстващите, които дарят някаква сума.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s