Момчета с Кубинки, Indignity, Garrotta, Delate – Клуб Усмивка, Варна – 29.03.2014

Наш приятел от Варна ни изпрати следния текст, за да сподели впечатленията си от случилия се снощи концерт във Варна:

Беше един много интересен и специален концерт за мен, и със сигурност за много други присъствали. Както всички знаем, във Варна подобни концерти стават все по-голяма рядкост, но почти винаги има нещо, за което си струва да се кажат две-три думи.
Първото нещо, което моментално направи силно впечатление, и се оказа основната причина за страхотното преживяване, беше огромният брой присъстващи, и то на време! (!!!) Няма нужда да споменаваме, че концерта не започна в уречения час (20:00), понеже тук винаги е простено. „Здрасти'“ тук, “к‘во става“ там, звукът на наздравиците озвучаваше мястото, подчертавайки радостта от факта, че отново се събират стари приятели за да създадат още един безсмъртен спомен заедно. Присъствието на Delate и Garrotta допринесе за разнообразието в тълпата и освен хора от други градове, също така се чуваха и чужди езици тук-таме. Всичко това беше прекрасно, а другият готин факт бе, че имаше голям брой ученици и като цяло хора под 19-20 годишна възраст. Някои от тях може би не знаеха къде точно са се озовали, но нуждата от свежа плът е неоспорима за тези събития.

Времето да послушаме лирическа мощ и агресия дойде. На сцената първи се качиха Момчета с Кубинки, при което тълпата мигновено полудя. Групата изпълни много стегнат и стабилен сет, който ни върна доста назад и ни припомни защо сме всички там заедно. Темпото и температурата се повишаваха и този път нямаше колебания кой пръв да провокира сериозните танци още от първата песен. Дори онзи метъл, който си завря дългата коса в лицето ми не можа да попречи на инфантилната радост, която ме обземаше все повече и повече. Натрупалата се жажда за такива събития определено беше очевидна, и тълпата често успяваше да надвика групата без кой знае какви усилия.

Усмивките дори за миг не изчезнаха от лицата на хората, но времето напредваше и беше ред на Indignity да завземат сцената. В случаят, няма как да не съм пристрастен и да не отделя повече внимание на тази толкова любима група. Заредени с енергия, всички очаквахме първата песен, с която изригнаха трусове извън скалата на Рихтер. Нови тела се вливаха в малкият клуб с всяка изминала секунда и всеки от тях без колебание се включваше в забавата пред сцената. Както всички знаем, момчетата от групата обичат да карат хората да се забавляват, но също така и да се замислят от време на време. Предвид огромният брой присъстващи, беше трудно да се избегнат неприятни моменти с някои индивиди, но за щастие не се стигна до нищо сериозно. Приятните спомени, които музиката навяваше успяха да надделеят и доброто настроение от събитието не бе нарушено дори за миг.
В момента в който започна любимата на всички песен Hardcore Life, борбата за микрофона и място пред сцената стана още по-жестока. Трудно оставихме групата да слезе от сцената и бяха принудени да изпълнят още две-три песни за заключение. Тълпата неуморимо демонстрираше радостта си от видяното, а момчетата слязоха от сцената с много големи усмивки.

Стана време за кратка почивка, която беше запълнена от ентусиазирани коментари описвайки готиното настроение от цялото събитие. След една бърза бира и приказки между стари приятели, които не се бяха виждали от доста време, дойде ред на Garrotta от Велико Търново и Delate от Пловдив да ни позабавляват.
Варна е известна с гостоприемието си към банди от всички други градове и заедно успяхме да покажем, че присъствието на двете групи също е било очаквано и посрещнато с позитивни емоции. И двете групи се представиха на много високо ниво и определено зарадваха всички присъстващи с разнообразието си. Сред варненци имаше много хора, които са големи фенове на бандите и в динамиката на танците се изгуби значението кой от къде е дошъл. Непознати се забавляваха заедно като дългогодишни приятели, което в крайна сметка е основната цел на това което правим.

Радвам се, че не пропуснах този концерт и всеки който не е присъствал трябва да съжалява, че не е станал свидетел на такова незабравимо събитие. Дано не чакаме толкова много до следващото!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Момчета с Кубинки, Indignity, Garrotta, Delate – Клуб Усмивка, Варна – 29.03.2014

  1. Pingback: Разказ от един хардкор пънк концерт във Варна

  2. Birata каза:

    imalo edno vreme hardcore i punk vav varna,sq ima sofiiski cirk

  3. Vodkata каза:

    мда, типичен пример за абослютен селтак, клоун и още парцал, горния е от вида „попаднахме случайно на 2-3 концерта“, в началото на новия век, щото искахме „да са напушим“ и се е взел за участник и деец в хардкор сцената….смрт на майка ти

  4. petarpopara каза:

    Весело звучи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s