Police Bastard – Confined CD

Стига вече балалайки! Чувствам се пределно изтормозен от музикалната скука, която ни е обвзела наоколо. С много малко (но не малки!) изключения годината стартира, както и завърши. Скука. Групите са се променили, хората са се променили, концертите са се променили до неузнаваемост, направо да се почудиш дали лягайки си снощи не си се пренесъл две десетилетия напред, където поводите за размисъл са отстъпили трайно на търсенето на поводи за ласкателство, а консумеризма е изпил и последната капчица живителна сила от това, което най-много сме харесвали. Навред клоунщината – стар стереотип в нови дрехи, е и споменът за нещо общо, нещо вълнуващо. Артефакт, историческа забележителност, като ръждясала от дъжда и бича на времето значка върху изяденото от молците палто-въшкарник.

Всичко това ме кара, за огромно съжаление на съседите, да искам да си пусна „нек’ъв ужас“, който да им разрони мазилката от тавана, а чашите да зазвънят като училищен звънец. Добре, че в тоя момент насреща идва новото издание на Police Bastard.

Police Bastard ме карат да се чувствам така изпълнен с енергията на английския кръст (специален поздрав за той си знае кой е 😉 ), като че ли мога да премина през тухлена стена (през стъкло вече съм го правил). За това и с нетърпение дочаках „Confined“ – най-новото издание от бирмингамската супер група.

Като цяло очакванията винаги водят до нежелани резултати, но в случая на Police Bastard не може да се говори за разочарование никога. Най-малко що се отнася до Confined. Завръщането на старите кучета е толкова безобразно в оня смисъл, че поражда направо тийнейджърско въодушевение. 10 парчета изкъртващ зъбите кръст пънк в стил старата албионска школа – мрачна, депресивна обреченост, облечена в типичния саунд-тероризъм – режещи китари, тежки рифове, надъхващ и обсебващ вокал на фона на картечните откоси откъм барабаните. Police Bastard се завръщат с Confined да доизтребят всичко що е останало и да заравнят останките.

Безмилостното клане всъщност е типичния за бирмингамци начин да разпространяват своите идеи и виждания за света, който ни заобикаля. Екология, равенство, проблемите на днешното общество, неговите недостатъци, войните и глада са основните теми, които преливат в творчеството на кръстаците и в последният им албум.

CD-то се разпространява от Iron Man Records, където може да се намерят и някои от старите издания на групата.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Police Bastard – Confined CD

  1. NP каза:

    Албума става колкото да ти дрънка на главата и да прави шум някакъв. И него не бих го сравнил с ранните им неща които единствено ми харесват и изобщо са им най-доброто.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s