Powerviolence cockтейл с чадърче, сламка и черешка..

За много години! Честита нова година, честито ново незнам си какво и ала-бала. Слушайте музика, ходете по концерти и не употребявайте наркотици. А сега ще си говорим за пауървайлънс/ фасткор и подобна музика. В духа на бандите ще си говорим кратко, но съдържателно, а вие ще четете и цъкате с език, а после ще преслушате бандите и ще се радвате, като деца които са получили як подарък. Напоследък ме впечатлиха няколкоpowerviolence/fastcore проекта:


Occultonomy – Demo

Доста добър дебют на щатската банда, като са запазили типичния фасткор саунд на бандите от Slap a ham и раннодеведесетарския пауървайлънс, а факта че вокала е женски разбива допълнително. Много парти настроение, абсурдност и както те самите казват:

Occultonomy exists to inform you about all the important things in the Universe. Listen carefully.

Нямам какво да добавя… освен, че е абсолютно великолепен и се пръскам от щастие, любов, повръщащи розови понита върху дъгички и усмихнати елфи, докато го слушам.

Чуйте тук: http://realityisacult.bandcamp.com/album/occultonomy-demo


Grit – Demo

Отново пауървайлънс, но ясно си личат влиянията на по-съвременни банди като iron lung, както и доста стабилно грайнд влияние, доста по-мрачен и бавен от предишната банда, като и самите текстове са тежки и груби, тук-таме се появява и по някой брейкдаун, колкото да сложим и малко хардкор/трашкор влияние. Демото е от 2011-а, но чак сега ми попада. Лоши и студени, мрачни и злобни – препоръчвам да се слуша в мъглата, докато крачите покрай изоставена сграда привечер.

чуйте ги тук: http://grit.bandcamp.com/

Michel Platinium

Неописуемо е – turbofastcore, ultrafastcore, тираджийскитурбофасткор. Общо взето е неописуема френска простотия, която само народ, който е измислил неща като багета и минета, може да сътвори. Доста напомнят на отколешните ми любимци от Sylvester Staline, но тук има и щипка кален евротраш и нефелност, гарнирани с бая вкиснат френски сос. Строго препоръчително за всички фенове на стила. Точка.

 

 

 

 

 

 

 

 

PANCAKE LIZARD – Demo 2013

Ами какво да ви кажа – класически щатски пауървайлънс, лее се тъпотия, има скитове и странни препратки на вътрешноведомствен хумор, които сигурно са смешни и разбираеми за само четирима човека. Според мен са момчета, които носят розови тениски с отровно зелени надписи по тях, а човек се чуди понякога на собствените си избори в живота, които са го довели до това да слуша подобна музика изобщо.

…освен да ги чуете тук: http://pancakelizard.bandcamp.com/album/demo-2o13

LAST WORDS – SELF TITLED

Тук вече няма шеги и закачки, а само грубо, мръсно и злобно навикване от вокалката, която звучи като най-вбесената майка/жена/вещица на планетата и се кара на цялото човечество да си оправи кочината, която е сътворило, да си сложи чорапите в пералнята и да спре да играе на компютъра, докато му говори, защото иначе ще му счупи главата с тиган. Зверски енергично и адски натягащо… не става за партита с коври и фолкбичачоси!

Можете да си чуете скандала тук: http://tolivealie.bandcamp.com/album/self-titled-lp-4

THID (The Homeless Is Dead) – The Fear Of Getting Old

И за финал нещо малко по-експериментално и също така не съвсем прясно, а леко вмирисано, защото е от далечната вече 2012-а. Неповторима и еклектична амалгама от пауървайлънс, грайндкор и неописуем хаос. Подозирам, че вокалите отново са женски, ама може и да не са… кой да знае. Албума е пълен потрес и идва от Русия с цялата човеконенавистна любов на снежна буря.

http://thid.bandcamp.com/album/the-fear-of-getting-old

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s