Doom – Corrupt Fucking System 2013

Тази Коледа ни поднася една много приятна новина. Е не е всъщност новина, тъй като се очакваше отдавна вече, но накратко – Doom имат нов албум… първият от 12 години насам при това… а също така може да бъде чут и безплатно онлайн тук. Тези фактори си го правят един доста хубав подарък за Коледа за всички обичащи кръста дечица.

Image

Кратка справка за тези, които не са слушали бандата – Doom са пионери в кръст пънк стила, който е смесица между екстремен метъл и пънк. Събират се за пръв път в Бирмингам през 1987 и със суровия си звук, агресивни текстове със силни антирелигиозни, антивоенни, анти-всичко послания, допринасят за развиването на кръста, а от там и на грайндкора. През годините членовете на Doom са обвързани и с други влиятелни групи в кръст/грайнд сцената като Napalm DeathSore ThroatExtreme Noise Terror и дори проекта на Макс Кавалера Nailbomb.

Името на новия албум Corrupt Fucking System само говори за себе си. Тук няма да откриете завоалирани зад сложна риторика послания. Текстовете в този албум (които също можете да откриете в бендкемпа на групата) са типични за Doom, те взимат на прицел няколко основни теми, на които бандата е обръщала внимание още от самото си създаване, и яростно критикуват това, на което групата се противопоставя. В Corrupt Fucking System се откриват основни за автора лирически теми като права на животните, борба срещу организираната религия, критика на капитализма, консуматорското общество и нео-нацизма.

С такива конкретни и пълни с политически заряд текстове, самата музика трудно може да има по-различна атмосфера. Риф след риф, луд ди-бийт и доста енергично крещене от страна на вокалиста Денис. За разлика от множество свои колеги, групата никога не е използвала хумора като лирически похват, затова и мелодиите в творчеството им като цяло, както и в този албум, носят една особено мрачна и дори апокалиптична атмосфера. Истинската изненада в този албум е едноименната песен, в която женски глас нарежда критика към капиталистическата система на фона на повтарящ се риф, а Денис й приглася с приглушени, отчаяни викове – песен, изцяло в духа на анархопънка. Doom рядко, да не кажа никога, не залагат на свръхзвукови темпа за предаването на енергията си. Така стоят нещата и в Corrupt Fucking System – агресията на протеста се предава по-скоро с яростните вокали, твърдата бас линия и прости рифове, отколкото с бясна скорост или голяма техничност.

Image

Откъм звук смея да кажа, че новото издание на бандата е с най-доброто качество до момента. Въпреки това, не очаквайте полиран звук, атмосферата и звученето на Corrupt Fucking System са същите като и посланията на текстовете – сурови и безпощадни.

За да подкрепите бандата, можете да поръчате винила за 10 лири стерлинги като следвате инструкциите на сайта им, или да си закупите електронното издание от тук за 3 или повече паунда.

Тъй като най-вероятно това е последният ми пост за 2013, ви пожелавам весело посрещане на Коледа и много успехи през новата година!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Doom – Corrupt Fucking System 2013

  1. Pingback: Top of the pops 2K13 | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s