Интервю с The Skunks от 10.09.2013. – „…това ни беше най-якото шоу!“

Ако концертът на швейцарците The Skunks беше на 10ти септември, а аз пиша тази статия във вечерта на 15ти срещу 16ти, значи ми е отнело точно пет дни, за да може лявото ми ухо да спре да пищи напълно след гореспоменатия концерт. Наистина ми е болно, че измъчих вокалиста на групата Нико да отговаря на въпросите ми след такова себераздаване на сцената, но какво да се прави, изкуството изисква жертви. Пускам това интервю чак сега, тъй като тази седмица беше изключително богата на събития и малкият ни екип едвам се справи с напора от събития за отразяване. The Skunks се оказаха третата банда, която дава интервю за станцията и макар и кратко, мисля, че то все пак допълва представата за това, което се случи в Our House на 10.09.2013.

SRS: Преди всичко – благодаря ви за шоуто в София, чудесна работа свършихте! Знам, че си изморен до смърт, затова и ще взема това интервю много набързо. Първи въпрос – как бихте определили групата си – каква музика свирите и какво е вашето послание?
Нико: Мисля, че няма нужда да пояснявам, че сме напълно антифашистка банда, напълно антисексистка банда, пеем за свобода и сме против комерсиалното. Към този списък можем да добавим антиколониализма и антиимпериализма, а що се касае до звука ни – е, опитахме се да бъдем възможно най-мощни и да унищожаваме всичко на сцената.

SRS: Да, видяхме много енергия тази вечер. Кой е основният компонент във вашата музика, който дава тази сила на звука ви?
Нико: Мисля, че е заради това, че свирим от 2001ва насам – откакто бяхме на 13 или 14 години… Най-вероятно е защото свирим от много време заедно, познаваме се много добре, знаем как да реагираме. Пишем песни от повече от 10 години и наистина ни харесва.

SRS: Това беше може би най-шумното шоу в Our Hosue до този момент. Имате добро оборудване, добри усилватели, особено за DIY банда. Важен ли е добрият звук за вас? Важно ли е това да имаш хубава техника?
Нико: Както споменах, свирим вече от 12 години. Решихме, че ако ще правим нещо сериозно, техниката си заслужава, но също така мисля, че можеш да направиш DIY пънк банда с не толкова добри усилватели, но с наистина шибано добър звук, с много енергия. Един ден можеш да си кажеш, че е време да спестиш за нещо по-скъпичко и това ще си заслужава, но както вече казах…

SRS: Колко дълго ще бъде това ваше турне?
Нико: Очертава се да направим 10 шоута за 11 дни. Започнахме в Швейцария и Австрия, отидохме в Словакия и Чехия, Унгария, а след това Сърбия-България-Сърбия, Словения и Италия и край.

SRS: Бяхте ли чували нещо за България, имахте ли някакви очаквания преди да дойдете тук?
Нико: Аз пътувах с приятелката си за Албания преди месец. Това беше първото ми посещение в източна Европа, или по-скоро югоизточна Европа и… не знам. Абе! Мога да ти кажа, че това ни беше най-якото шоу! Най-яката публика, която сме имали! Честен съм!

В този момент интервюто се прекъсна, тъй като Нико вече сериозно се задъхваше след пърформанса си и едва следеше какво го питам, а и покрай нас минаха няколко екзалтирани пънкари, които най-нагло решиха да прекъснат интервюто ни със следните подмятания:

Екзалтиран фен: Да бе! Брус Дикинсън каза същото. Джеймс Хетфийлд също.
Нико: Майната ти, пич! Честно! Мога да ти кажа, че никога не е било такава лудница! Отлично! Това ще се помни много дълго време –  тази прекрасна вечер!
Екзалтиран фен: Няма к’во да си спомняш, направо елате пак!
Нико: И ще дойдем! Обещаваме.

SRS: Май думите са безсмислени оттук нататък, затова няма да те питам нищо повече. Благодаря ви още веднъж, че дойдохте, беше чест за нас.
Нико: И аз ви благодаря много!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s