The Skunks, Nelepa Brena, Razgruha, Боли ме фара

Колегите вече успяха да се похвалят с това, че вече заприличваме на сериозна медия. Мечтата ни е да достигнем висините на Алфа ТВ – работим по въпроса. Първата стъпка бе преминаването на сайта към „точка сот“, работи се и по рекламни билбордове, реклами по телевизията, рекламни служебни автомобили, за който може да кара от колектива и т.н., абе глупости!

Нощна София предостави възможността да се случи едно събитие, което както биха се изразили колегите, беше без аналог, поне в близките няколко месеци, че да не кажа година. Снощната забава все пак се състоя в задушевната наша къща (Our House) макар надвисналата опасност да бъде отменено или в най-добрия случай – преместено. Очаквах да има малко хора или по-скоро се надявах да има малко хора, защото количеството хора е обратно пропорционално на количеството кислород вътре в тясното пространство, така че, колкото по-малко, толкова по-добре. За мое голямо учудване хора имаше бол.

Без много време за излишни приказки (и по-добре), първи на скромната сцената дори не разбрах кога излязоха Боли ме фара. Истината е, че за сефте ги чувам, защото до сега ме е болеше фара за Боли ме фара. Всяко нещо си има първи път и съм доволен. Повече от доволен. В клуба звучеше енергичен и агресивен пънк, който намираше много почитатели сред събралите се. Техния сет ми се стори ужасяващо дълъг напук на бързината, с която свиреха и то заради температурните различия между вън и вътре. Ако навън времето беше характерно за ранния септември, то в импровизирания клуб все още беше юли/август… и то някъде на екватора.

След тях подредбата бе отредила да са Razgruha. Признавам си, че всяко тяхно участие предизвиква интереса ми и гледам да направя всичко възможно, за да присъствам. След смяната на вокала и вътрешните размествания в самата банда нещата изглеждат много добре и много свежи. Забеляза се (или по-точно се чу) и лека промяна в звученето им и това е към добро, не ме разбирайте погрешно. Много силно представяне от тяхна страна. За съжаление топлинните рекорди не ми позволиха да остана за последната им песен, но съм сигурен, че хората са се изкефили. Дано да няма жертви!

Трети подред, току пред кулминацията на вечерта бяха Nelepa Brena. „Нелепите“ навъртяха известен километраж откъм участия и все повече набират сила и почитатели на своя кръст/пънк/пауървайлънс перформънс. Казах го много европейски! Единственото, което са оставили зад себе си в дигитален формат (за сега) е един сплит с вече споменатите Razgruha. Ако го нямаш откраднат на компютъра или още по-лошо – още не си го чул, бързо действай! Снощното им участие беше един набързо забъркан музикален коктейл от всичко, с което разполагат. Горе-долу аз така си правя сандвичи сутрин в 4:00. Докато някои успяват да нахвърлят всичко, което намерят в хладилника, за да задоволят вълчия си глад, други успяват да те залеят с всичко, с което разполагат в музикален вариант, за да те накарат да се чувстваш разчленен и незнаещ къде си. Количеството пот, което се изливаше буквално отвсякъде вече придобиваше много заплашителни размери за добруването на събралите се и веднага след края на сета побързах да изляза навън, за да дишам въздух, а и по принцип си падам гнуслив и определено търкането и докосването до потни хора не ми е любимото нещо на света.

Приливната вълна от пот довлече The Skunks, чиято задача беше да довършат започнатото от бандите преди тях. Летвата бе вдигната и за гостите от държавата на шоколадите, скъпите часовници и dj BoBo – Швейцария, не остана нищо друго освен да надминат поне моите очаквания. „Скунксовете“ се представиха много силно. Наистина бях скептично настроен за тяхното участие, защото бях чул много малко, но скептицизмът ми бързо се изпари заедно с водата от организма ми. Бърз, интензивен, енергичен и гневен пънк гърмеше от колоните, а триото на сцената не спираше да „тероризира“ с музиката си събралите се. Те от своя страна отвърнаха с неспирно движение пред сцената до колкото бе физически възможно. На мен лично от началото до края тяхното участие ми се стори като един цял епизод, а със сигурност си бяха минали вече едни стабилни 30-40 минути. Ако си изпуснал да ги чуеш на живо, можеш да наваксаш чрез техния bandcamp. След края на сет им клубът се поопразни и, който имаше желание да поговори с пичовете от бандата имаше тази възможност. Те от своя страна се оказаха безкрайно сърдечни и с ръка на сърце си признаха, че това им е било най-силното участие от изминалите до момента. Аз лично съм скептично настроен към такива изказвания, но имаше достатъчно предпоставки това да се окаже вярно.

С това приключи цялата суматоха около и в клуба. Съседите в околността със сигурност са чакали този край с нетърпение и вече спокойно можеха да отворят прозорците си, халал да им е!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to The Skunks, Nelepa Brena, Razgruha, Боли ме фара

  1. apply каза:

    Такова искрено себераздаване и първична енергия не бях усещал от доста време. От доста време не бях усещал и колко противно е тютюнопушенето в затворени помещения, но явно на свинята си й харесва да живурка в кочина и толкова… като изключим това обаче, както и забавянето, което не остави достатъчно време за швейцарците, концертът беше доста приятен, поздравления на всички групи.

  2. Pingback: Voyvoda, Shemale ZERO, Mytrip – 11.09.2013. | SofiaRebelStation

  3. Pingback: Интервю с The Skunks от 10.09.2013. – “…това ни беше най-якото шоу!” | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s