Coprostasis + Група Х + Ънален Диспут + Anti-Future /09.09.’13/

Деветосептемврийска манифестация не се състоя за 24-ти пореден път. Но пък сеири бол, притрябвал ни още един… За любителите на странностите обстановката предлага достатъчно варианти на социален, клубен и дори протестен живот. И така, вместо с пионерски връзки и прогресивни лозунги, буйната софийска младеж (и не чак толкова младеж, но винаги буйна) посреща възможностите си за циркаджилък – всеки спрямо своите интереси. Определено нашият тип манифестация отдавна се бе заявила в скейтбар „Grindhouse„.

Уви, дългоочакваните гости от Великобритания не дойдоха, но и нашите, местни другари не са по-грозни, че да се откажат от отдалата се пред тях възможност за културен джангър. Халал да ни е!

И беше! 4 групи в пълна готовност да дадат началото на една от най-силните серии от поредни концерти – тридневен столичен хедонизъм + лични и не чак толкова лични тържествени поводи, дорде разликата в ъгъла на падане на слънчевите лъчи не каже категоричното – есен е.

Обратно към отминалия девети. Изпълнени и изпразнени от съдържание стъкленици преобладават сред инвентара на манифестиращите. Корекциите в градуса на настроението са пожелателно-задължителното условие за провеждането на събитието. Висок език – високи обноски – символ верую на всеки спящ в храстите пънкар с друго мнение по въпроса. Тая прелюдия е добре позната на всички… който пил – пил.

Първи на манифестацията са пионерчетата от Anti-Future. За тия момчета всичко изглежда пределно ясно. Поредна премерена доза олдскуул с младежка ударност. И на рампата и пред нея свежестта е най-силното впечатление. Упорити са младите скейтъри и в желанието си да покажат защо тяхното поколение в никакъв случай не трябва да бъде подценявано. Суровия звук на тяхната музика е това, което ги отличава от всички останали – никаква преднамереност, никаква престореност – още една такава група никога не е излишна, особено, когато е свръхзаредена с ентусиазъм. Който още не ги е гледал трябва да знае, че изпуска нещо средно между най-истинската демо версия на Black Flag и първите стъпки на Negative Approach. Ако и това не впечатлява – не знам. Просто се надявам музиката и цялостната им концепция да не се промени пропорционално на тяхната възраст и модни предпочитания.

Антракт и още малко време в компанията на защитени от буквата на закона. Колко жалко, но к’во да се прави, мислите нямат цензура – на това му се казва да желаеш следващата по ред група. А те едва ли дори са предполагали за ироничността на ситуацията, в която изпадат. Няма да им е за първи или последен път. Те са групата, чието име изчервява, поражда притеснения и предизвиква нервни тикове в областта на окото у отрудените българки в градския транспорт, докато децата им методично си чупят кокалите във всеобщата истерия. Само Ънален Диспут! Достатъчно красноречиво и убедително, че да повярваш в силата на словото, първата буква от азбуката, флората и фауната, но предимно фауната и други мантри. И няма как да е иначе, след като от първия риф директно те срязва през кръста до второ нареждане или докато не ти изпадат пломбите. Но и за това изглежда няма време – диспутът е пряк и прям – директен шамар в стил DIY пънк от старата школа. Ще ми се да не свършва. Определено няма к’во повече да се каже – едва ли те ще са следващите българи с песен в космоса, но прясно записаният им дебютен албум следва да бъде едно от дългоочакваните събития на тази календарна година.

Настава време за решаване на тазвечерната математическа задача, където неизвестното „x“ е добреизвестното ни – Група Х. Неизвестно е само как метъл групата съумява всеки път да размести из основи всичко. Помощта идва от публиката – по-дивата част от агитката на Локо Каспичан. Без майтап – вентилаторите са демоде, но мелачката е запазената марка, лицето на унищожението, което цари отвъд военните каски и убийственото темпо. И така докато не може да поеме повече превръщащия се в котелно на парен локомотив клуб. А той едва ли е далеч от предела на собствените си сили.

Докато някои сайтове и „медии“ придават мръсен смисъл на словосъчетанието „екстремна музика“, едва ли има по-точно определение за това, което правят Coprostasis – екстремно във всеки смисъл. Екстремни текстове и екстремна музика, екстремни фенове, екстремни настроения – нито капка (екстремен)спорт, но крайно животинско блъскане, което единствено и точно отговаря на предназначението на дет-метъла. Всяко гостуване на Coprostasis в Grindhouse със сигурност коства на сградата – малко повече от 30-40 минути старошколски дет се равняват на земетресение от седма степен по скалата на Рихтер. Поредният класически лайф от групата с почти фанатизирани последователи. Истинско оръжие за масово поразяване.

Девети Септември ни лиши от интернационално присъствие, но същевременно ни компенсира с много големи и ударни дози роден пънк, хардкор и метъл – светата троица на ъндърграунда. Труповете на жертвите прилежно се покриват с шума до първа пролет!

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Coprostasis + Група Х + Ънален Диспут + Anti-Future /09.09.’13/

  1. Pingback: Voyvoda, Shemale ZERO, Mytrip – 11.09.2013. | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s