Zero Talent, Plastic Bo

Лято е. Въпреки напечената политическа обстановка, хубавото време си казва своето и Порк Пай събира младежите на София, които искат да си прекарат добре петък вечер. Причината този път е концерт на френската ска банда Zero Talent и родните Plastic Bo. Честно казано бях скептичен относно това мероприятие, тъй като рядко слушам този тип ска, но за щастие не съжалих за десетте лева, които дадох за вход, тъй като партито определено беше на ниво.

Първи започнаха Plastic Bo. Без да правя опит да бъда жлъчен, това изобщо не е моят тип музика и затова прекарах първата половина на концерта около бара. Дочу се кавър на родните легенди Аборт и изведнъж се озовах пред сцената, сксачайки екзалтирано, но освен това не бях особено впечатлен. ПАК КАЗВАМ – просто не е моят тип музика, не целя да засягам когото и да било.

И точно когато си помислих, че съм попаднал на грешното за мен място, в грешното време, от сцената се чуха първите акорди на французите Zero Talent. Стегнат ритъм, силна духова секция, енергичен вокал, весело подскачаща китара. Истинска ска. Звукът беше добре изпипан, спомагайки за това енергията на гостуващата ни група да достигне до всички присъстващи.

За пръв път забелязвам това в някоя група, но Zero Talent очевидно знаеха много добре как да контролират публиката, в смисъл такъв, че когато хората искаха да се бутат, те свиреха бързи песни, а когато силите на ентусиастите секваха, те забавяха темпото, давайки на публиката си време да си поеме дъх. Всичко това спомогна купонът отпред да се задържи от стъпването на французите  на сцена, та чак до последните акорди. На няколко пъти се заформи истински съркъл пит – такъв, какъвто рядко виждаме на родна сцена. Истинска танцова забава без прекалени грубости.

И така след двучасова веселба настана време някои да запият след уморителното упражнение, а други да поемат пътя към вкъщи. Така или иначе останах с впечатлението , че гостите ни наистина ще запомнят пребиваването си в София поради факта, че публиката ни ги прие доста радушно, пък и опашката пред мърча им не беше малка.  Абе, накратко – концертът си беше идеално начало на уикенда и това е.

Искрено ваш, Петър Попара.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Zero Talent, Plastic Bo

  1. обратнавръзка каза:

    Концертът не беше открит от PlasticBo, а от Rocco e Freddy.

  2. petarpopara каза:

    Значи съм влязъл късно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s