Случаят Harley Flanagan – прекратен!

След като през месец Юли 2012г. Harley Flanagan – басистът и основател на легендарната Ню Йоркска хардкор-кросоувър банда Cro-Mags се забърка в поредния скандал – нападение с нож над двама на концерт на кроманьонците на John Joseph, през Декември миналата година делото, поведено срещу него бе прекратено. Американският съд взе решение в полза на Flanagan, а самият той направи видео обръщение – кратко интервю, в което представя своята позиция.

В интерес на истината е да се представят всички гледни точки при наличието на конфликти, а когато новината за случката достигна и България много хора осъдиха предварително създателя на Cro-Mags и дори публикуваха в подкрепа на „пострадалите“.

С известно закъснение ви представяме и интервюто с участието на Харли, което за съжаление не доби толкова голяма популярност, колкото изявленията на Джон Джоузеф на следващия ден след сбиването.

В началото на 80-те години на миналия век Harley Flanagan, заедно с неговия приятел Kevin Mayhew „Parris“ създават култовата хардкор-кросоувър група Cro-Mags. В своята история бандата претърпява десетки промени на състава, като в най-забележителния си период (когато на бял свят се появява иконичният за тази сцена „Age of Quarrel„) включва John Joseph на вокалите. След десетилетия на раздори и събирания Cro-Mags пое по два различни пътя – този на създателите на групата Parris и Flanagan и далеч по комерсиалния проект на Joseph, с който той самия обикаля целия свят. През лятото на концерт в Ню-Йорк, Harley Flanagan е бил нападнат от членове на групата на Joseph и техни сподвижници. В мелето, известният ню-йоркски пънкар вади нож и наранява при самозащита двама от своите нападатели. Още на следващия ден изявления на Joseph и близки до него засипаха интернет и социалните мрежи. Делото срещу Harley бе прекратено през месец Декември.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Случаят Harley Flanagan – прекратен!

  1. sharp69 каза:

    Историята започва с една група , наречена Stimulators в края на 70 – те …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s