Junk Yard / Enslavement / Rejection / Savage Ravage

Този път на мен се падна честта да ви лъжа какво сте изпуснали от вечерта, за това слушайте ме внимателно, няма да повтарям и без друго не съм изпечен лъжец! Оказа се, че на 02.02 освен ние от СофияРебелСтатион (яко звучи така), рожден ден празнуват и пичовете от Savage Ravage. По този повод цялата софийска сган (използвам думата с положителен заряд), че и не само, настъпателно се беше насочила към клуб „Grindhouse“, за да празнува заедно с „малките траш машини“. Доста се шумя около събитието и изглежда е имало ефект. Истината е, че от началото вечерта, поне за мен, не изглеждаше никак обещаваща. Трябваше да се преборя с нечовешкия си мързел, а всеки, на когото се е налагало да се изправя в такава неравна битка, знае, че това не е никак лесна работа.  Силите хвърлени в сражението отнеха част от ентусиазма ми и допълнително нещата изглеждаха тегави. Достигайки до клуба малко след 19:30 обаче, останах приятно изненадан и това до някаква степен върна част от магията. Изненадата се състоеше в това, че на мястото на събитието се бяха събрали неимоверно много хора, чак в един момент се зачудих да не би да раздават нещо безплатно. Уви безплатно нямаше, но хора имаше стабилно. Отдавна не бях ставал свидетел на такова масово посещение… отдавна, отдавна,.. от концерта на Група Х, Hatebomb и Coprostasis, но това е друга бира. Имаше време точно колкото е необходимо на един средностатистически асоциал да обмени няколко приказки до толкова, до колкото му позволяват и метеорологичните условия, а те бяха сравнително благосклонни тази вечер. Фортуна беше с нас!

Не след дълго вече стана и време за свирня. Първи на сцената бяха Junk Yard, които аз безкористно изпуснах. Съжалявам, мейтове, другия път! Успях все пак да събера някаква информация по впечатленията на хората, които си бяха направили труда да ги чуят и добих сравнително противоречива представа. Докато едни казваха, че е било яко, други казваха, че не са се изкефили. Изберете си на кого да вярвате, тъй като, аз няма да съм ви от полза!

След Junk Yard ред беше на Enslavement. Стряскащо заглавие. Тях вече чух, пък макар и с половин дясно ухо. Лека статика имаше в цялото представяне, но това не попречи на хората да се изкефят. Както всеки влак си има пътници, така и всяка група си има фенове. Пичовете успяха да ме спечелят в техния лагер с доста приличното си траш-дет-метъл-путка-майна звучене и останах доволен от избора си да присъствам на техния сет. Барабанистът им добавяше известен колорит с визията си, свирейки с… пола. Женската част от фенската им маса несъмнено е останала очарована от гледката при всяко закачливо повдигане на полата. Евала за пърформанса дет’ се вика! До колкото разбрах момчетата имат и някакво издание, което може би си струва да си купите, ако това е вашата музика. Напънете си задниците и си намерете от къде да си го набавите, стига сте чакали някой да ви го даде на мп3!

По реда на номерата тази вечер трети бяха Rejection, които съвсем благородно бяха отстъпили хедлайнерския прожектор на рождениците от Savage Ravage. Не е тайна, че Rejection са една от любимите ми групи и отдавна не бях имал възможността да ги слушам за това се бе насъбрало желание да ги чуя. Като цяло тяхното участие се случи в много удобен момент, когато в близките няколко дни или дори седмици не се очаква да се чуе и види нищо друго смислено и качествено. Много силно представяне за софийската банда, както впрочем сме свикнали да се случва всеки път, и голямо количество доволен човешки материал. Танците също бяха на ниво, някои дори успяха да пострадат стабилно в заформилият се ад пред сцената. Движение от начало до край, помитащ социално ангажиран хардкор, стегнат сет и цяла кошница с добре познати песни. Така най-сбито се описва участието им и мисля с това да спра и да ви оставя да съжалявате, че не сте присъствали.

Финалните щрихи на вечерта, както вече сте разбрали, се падна да сложат рождениците от Savage Ravage. Хубава дата за основаване на бой-банда, поздравление за избора! Голямо удоволствие е да ги слуша и гледа човек. Публиката дошла за тяхното участие се постара неимоверно да направи празника им особено запомнящ се. Момчетата освен рожден ден ни зарадваха и с промо на новото си ЕР, до което за съжаление не успях да се докопам. Много рано бяха прибрали сергията. Това говори за не особено развит бизнес нюх, но те са музиканти, а не бизнесмени, а в случай, че някой от тях реши да стане бизнесмен има около цял живот пред себе си да се учи предвид възрастта им. От колоните гърмяха познати стари песни, нови песни, кавъри и всичко, което може да се сетите. Тук е момента да отпратя поздравления за успешния кавър на Bad Brains. Момчетата са добре познати на местната публика и няма смисъл да ви разказвам на длъж и на шир всичко. Който е бил там е видял, който не е – да гадае и другия път да гледа да присъства! Също така, при удобна възможност не изпускайте да си вземете и изданието им, сигурен съм, че си струва!

За съжаление малко преди 01:00 часа всичко приключи и казвам за съжаление, защото с края на събитието започва моят дълъг път обратно към дома. Стигнах невредим, благодаря, че попитахте и с известна умора в краката и тялото, но по никакъв начин недоволен ви казвам… гледайте си работата и умната!

(статията до тук събра точно 888 думи)

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Junk Yard / Enslavement / Rejection / Savage Ravage

  1. Човека Пиле каза:

    хахаха , Евала 🙂

  2. Pingback: Savage Ravage EP | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s