Brothers In Blood ; Blackmail /19.01.’13/

Случвало ли ви се е да се чувствате като „зверски балъци“? Според мен, на всеки му се е случвало, а на мен започна сравнително често. И това защото имам неблагоприличието да посещавам разни събития на време. За разлика от родните ни хардкор-тарикати всяко събитие ми излиза доста солено, тъй като във времето, в което чакам нещо да се случи или поне да се появи някой, с който заедно да убиваме присъдения диапазон на „нищоправене“ изпивам n-на брой питиета и час по-късно съм разорен, изнервен и леко агресивен. А когато и по принцип не съм в настроение комбинацията е доста… добра.

Откакто не пуша времето ми тече адски бавно и мъчително. За това снощи допълнително се вкиснах при изгледа на празния Grindhouse в 20.00ч. В този момент взех най-доброто и демократично решение да лекувам настинката си на бара с високоградусови напитки, но и това не може да ми оправи настроението. Знам, че обещах да не говоря за това, но снощи си дадох сметка, че свободния избор на хората да идват и да си ходят когато си поискат естествено е най-сериозният фактор за това кога ще има няк’во раздвижване. Междувременно съм наказан да гледам нещо като модно дефиле, но само минусите от едно такова.

‘МИ ХУБАВО!

Не съм гледал Blackmail от известно време и започнаха вече да ми липсват. Снощи – отчаяно, особено на фона на едно море фръцли.

Не знам как се определят те самите, дали моето-старо „българския Leeway„, или новото „хардкор-пърпъл“ (Мица, Чочо, съжалявам…) повече им приляга? Все тая, снощи, обаче, направиха едно от добрите си забивания. Философия и хуманизъм в текстовете, рокендрол и груув в хардкор одежди в музиката. На мен лично ми допада…, странна инверсия, при все че повечето хора наоколо не се определят като консервативно настроени, но все още трудно преглъщат „счупените“ рифове и нестандартните за местната „сцена“ композиции. Има време, пък и Blackmail определено се нуждаят всеки път от хубаво озвучение, за да бъдат разбрани. Само едно нещо ме тормози – защо „В Калта“ бе момчета ? „Яж лайна“ е доста по-рокендрол!

Не винаги „помпаретата“ се съчетават добре с групите, с които се изявяват на една сцена. Но мисля, че комбинацията с Brothers In Blood може да бъде убийствено яка. Много жалко, че снощи атмосферата беше като на парти на Малашевци.

Като казах Brothers In Blood, наистина ли никой не забелязва, че тази много здрава, олд-скуул българска група се появява доста рядко? Очаквах да бъде породен по-голям интерес, най-малкото заради това. Събота вечер! Brothers In Blood! Grindhouse! НЯКОЙ???

Въпреки всичко, много сериозен rage в стила на брадърите. Бърз, праволинеен хардкор, агресия и скорост, напрежение – класики от 1998 до ден днешен! Чак колоните започнаха да изпращяват, а снега от дърветата отвън да пада. То няма как да е иначе, под напора на „Fuck You, Die and go to jail„, „Don’t say my name“ и пр. Никакво отстъпление от добрите спомени. Този сет си имаше всичко необходимо и заслужаваше повече движение, повече внимание. Явно не сме били ние хората, нито вчера е бил денят… Аз лично се чувствах неестествено като декор от детска постановка ; като с много дебел презерватив или почти като непотъналото лайно в тоалетната.

Важното е, че снощната сбирка на клуб „Хардкор Трета Възраст“ мина безаварийно и безболезнено, като консумация на едно-времешните бонбони „Пролет“. И още един плюс – хванахме последния градски транспорт към центъра.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s