Old Lines

Дълго време седях пред празното поле за писане и се чудих от къде да го подхвана и дали изобщо да го подхващам. Живачният стълб пада главоломно надолу, а обратнопропорционално на това се покачва моят мързел. Не съм си представял, че е възможно толкова много да ме мързи, когато опасността от „бяла смърт“ е толкова висока. В крайна сметка намерих необходимите сили и започнах да ви лъжа някакви глупости, пък да видим до къде ще го докарам. Преди да достигнем същината на темата, въпроса, който искам да ви задам е – харесвате ли Pulling Teeth? Не бързайте да ми отговаряте, аз самият не бързам да получа вашият отговор. Честно казано, не ми и пука какво ще ми отговорите. Питах ви просто за да гоня обем на статията. Въпреки че не търся отговор съм сигурен, че поне 3-ма или максимум 4-ма са отговорили с „да“. В такъв случай, моля продължете да четете.

Както знаете или предстои да узнаете преди не повече от година Pulling Teeth окачиха бутонките на пирона, казано на футболен жАргон, и с това прекратиха 7 годишното си съществуване. Това от своя страна бе голямо разочарование за огромна част от феновете им. Несъмнено, краят на групата бе нещо много значимо и в същото време много тъжно. Тенденцията качествените банди да намаляват изглежда още по-притеснителна, когато някой от големите реши да се откаже. Другата страна на медала също заслужава да бъде спомената – краят на бандата отвори ниша, която трябва по някакъв начин да бъде запълнена. Това може да се окаже голяма възможност за някоя по-малка банда. Още по-хубавото е, когато тази ниша бъде запълнена с нещо производно на предходното. С други думи – краят на РТ резултира в сформирането на нов проект с участието на вече екс-китариста на Pulling Teeth и RuinerMitch Roemer, която поне малко се доближава до емблематичното звучене на двете бандти. Групата се казва Old Lines и както вече сте разбрали, тя е обектът на това включване.

Сигурно се досещате, че момчетата също са от Балтимор и всичко, което правят към момента е изцяло в духа на DIY-етиката от записи, до участия и всевъзможни простотии. Интересното в случая е, че бандата съществува от няколко години, но едва след разпадането на вече споменатите банди най-накрая се отваря възможност и за Old Lines да заблестят. Може би, това се дължи на липсата на време покрай другите ангажименти, може би се дължи на проблеми със състава, само можем да гадаем, но вече групата е here to stay, както се казва. Пичовете преди няма и месец изкараха едно официално LP, което носи заглавието, дръжте се, الشعب يريد إسقاط النظام. Яко, а? Ако някой има добри езикови познания по арабски може да помогне с превода. До тогава ще разчитам на грубоватия превод на гугъл, който гласи, че това означава нещо като „Хората искат да свалят режима“. Това до някъде може да загатва и за евентуална политическата ангажираност и заинтересованост от страна на групата към проблемите в арабския свят. LP-то им може да бъде закупено чрез официалният им bandcamp профил. Другото, с което разполагат е едно демо с три песни записано някъде през 2012 година. Звученето и на двете им издания, от своя страна, не може да се определи като унаследено копие на звученето на Pulling Teeth. Разнообразили са стила до известна степен с вкарването на малко по-мрачно кръст звучене, което според мен се вписва идеално в цялата ситуация, но това всеки сам ще има възможността да прецени. С това приключва и цялата информация, която е известна към момента за тази група с много потенциал.

Другите членове на бандата, освен Mitch Roemer са – Jake Berry, Matt Taylor и Pat Martin.

Последното нещо, което според мен е интересно около бандата, е, че съвсем скоро (в случай, че света не свърши) на новобранците им предстои да споделят една сцена на едно много голямо събитие с много големи банди – A389 RECORDINGS IX ANNIVERSARY BASH. Там ще имат възможността да посвирят с величията от Integrity и ред други нашумели банди като ILSA, Gehenna, Full of Hell и  т.н. Идеалното бойно кръщене. Ако някой има път натам да гледа да не пропусне в никакъв случай!

Това е всичко, разотивайте се и приятно слушане!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s