Razgruha / Nelepa Brena – Even the punks don’t like us (split)

Razgruha / Nelepa Brena split!

Добра съботна новина! Сплитът на Разгруха и Нелепа Брена вече е факт. Едно от нещата, които действително очаквах преди края на годината (или света, зависи от гледната точка) е вече онлайн в мрежата. Момчетата от двете групи удържаха на обещанието си и следвайки убеждението, че музиката трябва да е общодостъпна за всички, разпространяват безплатно това издание.

Големият въпрос на деня е може би кои са Нелепа Брена? Това е нов проект с познати ентусиасти. Причината, поради която все още тази група не ни говори нищо конкретно може да е хитър пи-ар ход от тяхна страна, но кой знае… може би момчетата очакват златен шанс и договор със звукозаписна компания от Димитровград! Няма шега – бандата поддържа твърдата линия на цяло едно течение в екстремния хардкор и го прави добре. Вдъхновени, очевидно от Crustina Aguilera, Charles Bronson и др. пауървайлънс-пънк, трашкор групи, „нелепите“ заемат една отдавна открила се позиция на местна почва.  Първи достъпни от тяхна страна записи в един привлекателен за тренираното ухо формат с екстремен привкус – свръхзвуков, истеричен бараж се изсипва, редувайки се с груб хардкор в средно темпо. Дано скоро ги видим и на живо.

Няма как да не сте чували за Разгруха, особено, ако се навъртате наоколо. Пънк/грайндкор шайката направи някои участия, с които само загатна колко ще е тегаво всеки път, когато застанат на сцената. Грайндаджиите към момента са единствената такава група в скромната ни хардкор-пънк сцена и смело отстояват сериозни политически възгледи, което ги приближава до традиционния британски грайндкор-хардкор. Суровият старошколски вокал, картечни барабани и злокобен ритъм са непогрешимото лице на групата. Демото им, по мое мнение е едно от хубавите и стойностни неща, които се появиха в последните една-две години, а радостното е, че действително се оказа като прелюдия към нещо повече.

Изобщо, сплитът между двете групи може да се окачестви като първото отроче на един ново-зародил се кръг в до болка клишираното пространство.

Even the punks don’t like us“ се именува то. Красноречиво. Всичко в това издание е класика. От графичното оформление с послание, през шеговитите вметки и забежки в стил Spazz на Нелепа Брена чак до яростния грайнд-разстрел на Разгруха. 14 парчета, по 7 на група в разтърсващ гръмотевичен стил включва всичко в гамата от хардкор-пънк през пауървайлънс, трашкор, кръст пънк и изобщо „последния умира с шрапнел в главата„! 16-17 минути батален пънк тероризъм е това, което може да се очаква в едно от изданията на годината!! Не преувеличавам – убедете се сами.

Радостта за вашите съседи може да откриете за свободно онлайн слушане и сваляне тук.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to Razgruha / Nelepa Brena – Even the punks don’t like us (split)

 1. angel каза:

  ВЕ ЛИ КО

 2. crustnikyt каза:

  Велико звучи, чакаме текстовете за окончателната присъда! Евала и на двете банди!

 3. pussy каза:

  Готини групи, със свестни момчета, чакаме с нетърпение промото на сплита под формата на концерт и дебют на Нелепа Брена . Успех на Разгруха днес в Пловдив!

 4. Razgruha каза:

  Вече има текстове.

  Надяваме се да нямате някави конкретни очаквания към тях.

 5. crustnikyt каза:

  Текстовете са жестоки, както си трябва с тая музика! Очакванията са и за напред летвата да се вдига!

  ЕВАЛА, СИНОВЕ

 6. керпеден каза:

  Интересно звучи…
  Има някои забележки по отношение на звука, ама на кой му пука.
  За радост на феновете на стиловете, в които свирят бандите, композициите ползват „ово е стандарт“ схеми, което предполага масово пого гарнирано със счупени тазове и други кости.
  Не ми стана ясно как текстът на „Така искам България“ (Нелепа Брена) кореспондира с интрото на песента :).

  • Danail - Nelepa Brena каза:

   Ми. когато текстът беше готов исках да я кръстя „Американска мечта“, след това другите членове на групата добавиха интрото и понеже не ги кефело баналното име, сложили тоя цитат от великия ни водач. Наистина е супер безсмислено, но неслучайно хората се обръщат към нас с „нелепите“. За звука съм съгласен, но всичко от страна на нелепа брена беше записано за 3 часа в субзирото и нямаше много време да изпипваме нещата, нямаше време да си сменя и струните, което се чува ясно на записите. И на мен ми се искаше да е идея по-добро, но тогава хората щяха да ревнат, че е много излъскан звука. Както и да е, ще се стараем занапред да усъвършенстваме нещата.

  • setaa каза:

   Не кореспондира, няма абсолютно никаква връзка и това е идеята 🙂

 7. Pingback: Razgruha / Nelepa Brena live PROMO | SofiaRebelStation

 8. Pingback: Razgruha ; Nelepa Brena /03.01.2013/ | SofiaRebelStation

 9. Pingback: R A Z G R U H A – Power Money Greed (2017) | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s