Conniption

Преди 2 дни беше Хелоуин. Да, не е български, нито е празник. Е, може би е празник за българските „ресторантиори“, които по подобие на западните си колеги в последните години превърнаха този иначе обикновен ден в поредния повод изстрадалата ни нация да се опиянчи до безпаметност. Този път, обаче, дегизирана като смъртта, като тиква (т’ва специално няма нужда от грим и дрехи) или като Алекс ДеЛарж от „Портокал с Часовников механизъм“. Пир за заведенията, драма за портмонетата – навсякъде се организират партита.. в което няма нищо лошо, разбира се. Съмнявам се и без това занижения обществен морал да пострада жестоко и непоправимо от поредната чуждица в живота ни. Пък и вицове чак започнаха да излизат. Важното е да се излиза по често от матрицата, в основата на която е закодирано, че можеш да се забавляваш само Петък и Събота, а Неделя е ден за почивка и мачовете от Премиършип.

Последният софийски Хелоуин по мои наблюдения премина при доста засилен интерес от страна на много хора, предимно сред младите. Реших „да вляза във филма“, дет’ се казва, не толкова чрез облекло и грим, колкото чрез внушението за „тъмнина и мрак“. Колко блек-метъл. Разбира се, не отричам, че за това спомогнаха и Sisters of Radomir на Art Of Horror партито в Приложния Факултет на НХА, както и самата атмосфера, която старата олющена сграда притежава. И както си говорихме с един приятел, докато звучеше музиката към Twin Peaks, всичко, което стои в миналото е един вид грижа на нашето подсъзнание, и особено щом е страшно, но най-вече то е такова, когато придобива сюрреалистично измерение в настоящето. Защо казвам всичко това ? Хелоуин е „празник“ на мъртвите. И по рано го споменах – не е наш, православният вариант на деня на мъртвите е утре – Задушница. Но вече май не ви се викат мъртъвци, нали ? Разбираемо е.

Вчера, докато слушах Never ending winter на Axegrinder се присетих за една друга група, чийто седем инчов сингъл притежавам от известно време. Става дума за Conniption.

Предната част от обложката на 7“ Conniption

Групи, които носят името Conniption има поне три. Едната е новозеландски кръст-пънк, другата е американски траш-метъл. Момчетата, за които говоря, обаче, са третите. Също американци, също свирещи музика близка до метъл и пънк жанра, но за разлика от другите две групи значително подценени, за което съдя от невъзможността да се открие каквато и да е информация за съществуването на им.

Посрещам тази несгода неочаквано, особено след като съм изслушал седемте парчета в мини плочата. Още повече ме озадачава, че в групата има членове на небезизвестни американски хардкор групи. Става дума за Devon Cahill свирил за Dropdead. Jim Kopta и Tony Trahan пък, завършват триото, което изглежда е моментен проблясък.

Frame Work издават 7“ EP на Conniption през 1994г.

Казвам моментен, защото справка в discogs.com прави впечатление, че всичко издадено от Conniption е през 1994г. А именно – едноименното EP и два сплита : Conniption/Half Man ; Conniption/Scapegrace.

Удоволствието от това да получиш поръчаното от теб е голямо, но още по-голям е кефът, когато неочаквано получиш търсеното. В моя случай бе нещо подобно. Олдскуул грайндкор с известно количество дет метъл е манджата, която ни предлага бандата. Мръснишки неподправено звучи EP-то им в комбинация с правилната импресия и внушение.

От време на време малко „металургия“ не идва зле. Не е ерес.

На колекционерите сигурно ще им е по-лесно да открият и закупят музиката на Conniption. За професионалните пирати ще е нужен познатия софтуер.

Това е от мен. Не забравяйте да бродите! Днес е Петък все пак!

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s