Slaughter Lord

Мина се време от последното ми включване, но определено имам силно оправдание, за да извиня себе си. Тъй или иначе, на кой му пука, защо, как и т.н. нали все пак съм тук ха-ха! Ако паметта не ме лъже, последният ми пост свързан с банда бе изцяло в духа на траш метъла и, ако е така, то значи идният ми пост ще продължи и дори надгради тенденцията. Ще я надгради и то как. Ами как – докато в предната публикация ставаше въпрос за свежата кръв в траш метъла, тук става въпрос за нещо доказано и ефективно – старата школа с дълги коси, мрачна атмосфера, режещи рифове и дет/блек метъл заемки.

Както самото заглавие подсказва става въпрос за Slaughter Lord. Мога да се закълна, че поне някой от вас ги е чувал и си е мятал главата до откат на тяхната музика. Аз малко по-късно попълних музикалните си знания с тези пичове, но по-добре късно, отколкото никога. Неуспорим е и фактът, че бързо след като ги чух им намерих почетно място в иначе трудно достъпната ми и трудно пробиваема плейлиста. Формирани през вече космически далечната 1985 година в град Сидни, Австралия Slaughter Lordс лека ръка може да се каже, че са една от най-емблематичните (да не кажем най) траш метъл банди от родината на Кайли Миноуг. Барабаниста им Steve Hughes събира бандата първоначално под името Onslaught (сами се сетете защо е било необходимо да се смени), по-късно Devastator, за да се стигне до сегашното, с което „озитата“ остават вечни в аналите на метъл-историята. За съжаление съществуването им трае само 2 години и през 1987 година групата окончателно се разпада.

Класическият лайнъп на групата: Mick Burke и Anton Vazquez на китара, Tony Noel на бас и вокали и Steve Hughes на барабани.

И така, както вече, може би, стана ясно, пичовете свирят уникална симбиоза от траш/дет/блек метъл, която може лесно да те накара да си нараниш необратимо 2-3 гръбначни прешлена. На някои места този стилов миш-маш се среща и като блекенд кълт траш метъл, но без значение названието звученето е помитащо – бързо гарнирано със съскащи вокали чрез които се създава желанта мрачна и апокалиптична атмосфера и убийствени стържещи китари от начало до край. Тук идва един интересен момент от историята им – бандата никога не е изадавала албум в активната си кариера. Групата има 3 демота и 1 албум – компилация издаден дълго след тяхното разпадане. Трите им демота момчетата от Австралия издават със собствени средства и усилия. Те са озаглавени „Demo 86“, „Rehearsal Demo 86“ и „Taste Of Blood“ като последното е единственото от трите, което може да се намери в необятния океан наречен Интернет. Може би най-известното им издание „Thrash ‘Til Death 86-87“ е издадено дълго след края на житейският път на Slaughter Lord и събира в себе си всички демота, за да се получи едно 9-траково парче история. Барабанистът и основател на групата Стив го издава през 1998 с помощта на ирландският лейбъл Invictus Records и то играе ролята на надгробен камък за групата. С него официално Slaughter Lord умира, и оставя след себе си единствено история.

Време е все пак и аз да приключа с поста и за финал да ви дам една-две техни песни, ей така за зарибявка дет’ се вика пък току-виж ви харесало!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Slaughter Lord

  1. otdrugatastrana@abv.bg каза:

    Не предполагах, че някой ги помни тези юначаги! Респект :)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s