Blackmail, Odyssey, All I Need

Пак е нов месец и пак аз съм първи! Петъчната вечер ни предложи уравнение с две неизвестни. Макар с лек скептицизъм се завлачих в столичното бижу – клуб „Grindhouse“, някъде към 7 и нещо, за да разбера, че концертът няма изгледи да започне скоро макар да бе обявен за точно 19:30. Успя да започне чак около 21:30. Това забавяне бе продиктувано от факта, че гостите от Франция са срещнали известни затруднения по гранично-пропускателните пунктове в съседство. Имаха за какво да се реваншират и успяха по мое мнение. Закъснението почти не се усети тъй като пред клуба се бяха събрали прилично количество хора за раздумка. Някои дори си бяха направили труда и се бяха постарали да сготвят особено вкусна веган храна за бандите, а и за посетителите. Огромно браво за идеята и за инициативата като цяло!

След края на премеждията групите дойдоха и след кратко нагласяне на апаратурата всичко беше готово за началото. Първи на сцената бяха наш’те момчета от Blackmail, които бяха претърпели инцидентни промени в състава, но, както казах, само инцидентни, спокойно. Това от своя страна не им попречи грам. Силно представяне от тяхна страна, звучаха добре познатите ни парчета. Отдавна не ги бях слушал, имаха известно време пак да ми станат интересни и им се изкефих. Не знам дали моето слабо чувствително ухо чуваше правилно, но май има лека промяна в стила им. Не разбирайте, че не са яки, даже напротив. Възможности за раздвижване пак имаше! Музиката им, поне по мое усмотрение, е станала още по-технична и мелодична, но с леко, почти неусетно, по-забавено темпо. Хубавото е, че макар и промяната (ако изобщо има такава) не са заличили рок ‘н’ рол присъствието си. Евала, дет’ се вика! Единственото, от което могат да бъдат разочаровани, може би, е, че свириха пред срамно малко хора, но другия път – повече!

След тях бяха пичовете от Odyssey. Няма как и на вас да не кажа смешката – Знаете ли как се казва братът на Одисей?  -Одикопай! Ха-ха! Тука трябва да се смеете и да съжалявате, че не сте били! Момчетата бяха страшни! На вокала им дори клубът ни, може да се каже, че му се стори тесен. Не спряха да се движат, катерят, излизат от клуба, обикалят, скачат, тичат, приканят хората да се приближат и може би още неща, който не мога да се сетя. Страхотно шоу придружено с готина звучене. Даже доста готино. Изпяха си каквото имат в стегнати около 30 минути, без излишни алабализми, а по лицата им определено си личеше, че се кефят максимално на случващото се в клуба. То реално не беше много за приказка, защото сумарно в помещението имаше около 30-40, може би, хора, малко от които човеци, ама айде! 😀 Определено може да съжалявате, ако не сте били. Енергията и силата на френския хардкор винаги ми е доставяла неистово удоволствие и това бе, което ме стопли в иначе хладната петъчна вечер. Скептицизмът ми се разсея още след първата банда. Какво ли щеше да стане след втората?

Кратко приготовление за следващите, кратка пауза за мен и възможност за няколко глътки свеж въздух и едно пикане и то си стана време за All I Need. Не знам дали точно в този момент те бяха всичко, от което имах нужда, но определено се доближаваха. Те от своя страна не бяха по-малко колоритни от предходните, но определено по-мелодични. Вокалите им бяха супер яки. Може би това е, което най-много ми хареса на мен лично, а сигурно не само на мен. Енергични, бързи и мелодични. От време на време човек има нужда и от такова нещо. За доброто движение на публиката се грижиха немалко хора някои, от които дори членове на Odyssey. Абе, като цяло картинката беше пълна. Потърсете ги и ги чуйте! Определено останах доволен от факта, че присъствах. От съмненията ми, които се прокрадваха в началото, нямаше и следа. Вокалът им, по време на сета, каза, че бил чувал, че София била кофти място… да бе да, мястото си е готино. Позволи си да „предизвика“ публиката да го опровергае и мисля, че успяхме! Няколко пъти след това не си спести суперлативите за нас. Хвалбите стигнаха дори и до фейсбук. Дано да кажат по някоя хубава дума за нас на всички, които са говорили клевети!

Ами, като цяло, това си беше на бързо разказано. Дано присъстващите да са останали доволни, а тези, които по една или друга причина не са успели да дойдат имат шанс да си попълнят пропуска днес в град Перник, където двете банди ще свирят заедно с момчетата от Cold In December, които аз за пръв път чувам, но дано не е за последен. Сухата статистика показва, че се очаква добра посещаемост за това не се страхувайте, бъдете там и се раздайте. Ще ви хареса! 

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s