SPINE

Преди да прочетете по-натам бързо се сетете за една група, която веднага щом засвири ви се приисква да започнете да се клатите като епилептици докато не нанесете (не)поправими щети на гръбначния си стълб? Сетихте ли се? Сигурно сте се сетили, не е трудно. В противен случай за тези, които не са се сетили и страдат от недостиг на такива банди, съдбата им се усмихва широко точно в този момент. Една подобна група съм замислил днес да ви предоставя на готово. Тя носи удобното за случая име SPINE и това едва ли е случайно.

Всеки път, когато си избера да пиша за някоя група, се оказва, че наличната информация за нея е около една чаена лъжица и това е причината да не мога да ви предоставя повече детайли в чисто технически план. Това, което е предоставено от самите SPINE e, че са едновременно и от Канзас, и от Чикаго. Два града, които са на едно стабилно 7-дневно пътуване с камили един от друг. На прима виста се сещам за една група от Чикаго, която лесно мога да окачествя като, ако не най-любима, то определено в челните места – Harm’s Way. Освен градската прилика тe определено намират известно сходство и със звученето на SPINE. Другият добре известен за групата факт и с който приключва всякаква информация относно бандата е, че е съставена от членове на добре познати групи – John Caution от Weekend Nachos, за които според мен дори не ви е необходимо да четете, че да ги знаете, е на барабани и вокалистът на Sorry Excuse. След краткия увод вече горе-долу сте си изградили представа какво да очаквате, нали?

Новото 7-инчово издание на канзасо-чикагските главорези видя бял свят съвсем наскоро. То стана факт на 10-ти септември, носи името – Subhuman и е с главозамайващата дължина от 6 минути и 23 секунди точно. На практика то свършва още преди да е започнало. Докато демото им – Running Out е изсвирено изцяло в духа на хардкора, то Subhuman може да се каже, че е добре балансирана и пропорционална смес от помитащ powerviolence и енергичен hardcore. Шестте парчета са „въоръжени“ с невероятна сила и енергия, гняв и раздразнение. По „най-подмолния“ начин изместват изданието от категорията „поредният-чут-и-забравен-албум“ и го превръщат в нещо малко по-значимо. Бърз, кратък и опустошителен хардкор точно, какъвто трябва да бъде. Албумът определено няма как да бъде чут и захвърлен, просто няма как. От момента му на издаване – преди 5 дни до сега, каквото и да правя, каквото и да слушам винаги идва един момент, в който си казвам „Абе, я да си пусна Subhuman„. Вярвам, че и с част от вас така ще стане!

В момент на великодушие бандата направи новото си издание абсолютно достъпно за безплатно теглене в личния си бендкемп, но последната проверка показва, че великодушието е траяло кратко. За това пък може да бъде изтеглено от всеки срещнат блог за хардкор музика, за който се сетите. Който е зарибен може да намери и чуе и демото им. То от своя страна също сравнително лесно се намира в Интернет и не е необходимо да се въоръжавате с кой знае какво търпение и усилия, че да се сдобиете с него. Просто впрегнете наличните си пиратски умения и си го дръпнете. За мързеливите – един жест от мен!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to SPINE

  1. 180 каза:

    Оу! ще го потърся задълже

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s