След края на земята

Събота.. на обяд и от колоните се разнасят първите акорди на Orwell nation. Още ми се спи леко и пия кафе, докато се чудя как да намеря сили да се надигна и да си сготвя нещо. Всъщност не мога да стана, защото просто искам да си лежа и да слушам музика, да се наслаждавам на студената жестокост, която се излива от колоните и просто да се потопя в нея.
Да, снощи се случи концерта на Finisterre. Да, снощи се чувствах по същия начин отвътре, макар и външно да бях глуповато ухилен и да дрънках рандъм глупости на разни хора. Но всичко с времето си…
Домъкнах се до непознатия ми клуб „Jet rock“ към 8 часа и видях, че отпред вече имаше двама-трима ентусиасти, които ентусиазирано си говориха на различни теми, а аз учтиво се присламчих, за да дам и моите две стотинки на тема вегетарианство, здравословен начин на живот и 1001 начина да се напиеш с под 3 лева (това последното си го измислих). По едно време, дори се появи и един прекалил с алкохола и душевната кал индивид на прекомерна възраст, който лично мен ме издразни супер много, но за всеобщо удоволствие бе изпратен да се върне обратно в дупката, откъдето беше изпълзял. Постепенно започна да се събира тълпа пред клуба, предимно познатите физиономии и обичайните заподозрени, макар и да имаше няколко лица (и прикрепени тела към тях, де), които виждам за пръв път. Започнахме да се социализираме и да си говорим за какво ли не, а в този момент се появиха и организаторите и започнаха да черпят събралото се множество камерния състав от ентусиасти, с веган манджи. Аз не бях гладен и не исках да подяждам останалите, затова само опитах по една хапка и мога смело да заявя, че беше много вкусно. Появиха се и двама младежи с подозрително чуждестранен вид, които се оказа, че са гости на организатора, а по-късно разбрах, че момичето е Efa Supertramp и за това после.
Няколко думи и за клуба… Отлична локация по мое мнение за подобно заведение. Не е в идеалния център, но достатъчно близо и с добър транспорт дотам. Няма жилищни сгради в непосредствена близост, които да създават проблеми заради шум и т.н. Вътре бе просторно, добре проветрено (!!), макар и вече никъде да не се пуши и всъщност ми се стори доста уютно, а определено бих се радвал и занапред да има хардкор/пънк прояви там. Снощния концерт не бе много добре посетен, което сигурно е разочаровало и организаторите, и собствениците на клуба, но стискам палци това да не ги откаже.
Аз лично очаквах по-добро посещение на мероприятието, като снощи бях леко разочарован. Дали се дължи на факта, че беше точно по средата на 4-те почивни дни и доста хора са използвали възможността да заминат за някъде, възползвайки се и от последните дни с хубаво време? Не знам, но просто ми е леко тъжно, че толкова яка банда свири пред около 30-ина човека (или малко повече), демек пред един училищен клас.
За самото изпълнение на Finisterre нямам какво да обяснявам – трябваше да дойдеде и видите/чуете. Страхотно изпълнение, вокалистката направо изкърти главите на всички – движеше се непрекъснато пред сцената, а още след първата песен се събу и тръгна боса, дори по едно време очаквах някой от подскачащите окоо нея да я настъпи. Много енергично представяне, добре изсвирено, а на горкия басист просто не му беше ден – първо, че преди концерта пред клуба му говорихме някакви вселенски тъпотии, а по време на изпълнението му се скъса и колана на китарата, та го лепиха с изолирбанд. Хах.. Стегнат 45 минутен сет, който между песните беше подправян с малко призказки, които за жалост не разбрах и половината – аз никога не разбирам за какво говорят групите, когато го казват през микрофон, ама схванах някои елементи за феминизъм и т.н. Ако някой е по-добър в това и му се пише – нека драсне в коментарите, защото би ми било интересно да разбера. А да, озвучаването беше доста добро – червено плюсче на хората, които се занимават с това, а дори чух, че и бандата не е правила кой знае какъв саундчек.
Когато свърши концерта всички се изнесохме за по цигара и да споделим впечатления, когато от другата страна на улицата симпатичната Efa, извади своята акустична китара и започна да пее. Беше… яко. Цялата ситуация и самият пърформънс… просто беше яко и добър завършек на всичко.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to След края на земята

  1. JollyStomper каза:

    Пърформънсът на Efa Supertramp беше истински, заради импровизираността 🙂 Яко събитие 🙂

  2. invertedquestionmark каза:

    Jet Rock като локация за концерти е супер, но за друго е кофти и е вечно празен.. Съмнявам се да издържи още дълго преди да го затворят, за съжаление.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s