Expectations – GONE

Вижда се краят вече на лятото… Навън не е чак такава жега, кръстовищата отново са задръстени, дори и ние в SRS се активизирахме и преодоляхме пословичния си мързел, като ви информирахме за разни предстоящи събития, а колегата nampuk, дори сподели и как е гледал Ceremony. Е, една от новините включва и обявление за предстоящ концерт на Expectations, който дава начало на тяхно турне в Източна и Централна Европа.

А, с тръгването на турне, момчетата от една от най-прогресиращите банди в родната сцена, успяват да избухнат и с едно ново EP, което въртя усилено вече от няколко дена. Името е GONE и наистина, слушайки го всички очаквания и надежди се изпаряват. 4 песни, изпълнени в познатия стил на бандата, който явно се окачествява като атмосферичен (пост)хардкор, но понеже никога не съм бил фен на сухите определения и квалификации, просто ще го напиша и ще ви призова сами да чуете и прецените. Това, което аз чувам са 4 много добри парчета, изпълнени с много чувство и емоция, като над доста добрата музика, доминира адски интересния глас на вокалиста, който подсилва усещането за безтегловност. Слушайки EP-то се хващам, че просто зарязвам всякакви странични дейности и се самовглъбявам в собствените си мисли, отнасяйки се нанякъде, а дори и понякога тайничко си помечтавам, че съм един от изпълнителите и леко им завиждам. Просто правят хубава музика, мамка му и се радвам, че това е възможно в България.


Личен фаворит от ЕР-то е откриваща песен Fury, която просто ме мачка всеки път, като започне и ме изпълва с тягостни мисли за битието.
Четирите песни могат да бъдат чути на bandcamp профила на бандата, както и в клуб Студио на 4-и септември, или в някои от градовете, които влизат в турнето на бандата.

ПП. Продължаваме да слушаме ЕР-то, както и дебютният албум и да ставаме все по-ненаситни за още, още, още…

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Expectations – GONE

  1. Pingback: Eaglehaslanded, Expectations & Last Hope | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s