Vilipend

Групата, която днес е в центъра на прожектора, ми попадна по-скоро случайно преди няколко дни/седмици. Необятното интернет пространство винаги е криело скрити диаманти що се отнася до музика и определено наскоро мога да се похваля, че изрових един такъв в лицето на канадците от Vilipend. Безцелното лутане в музикални сайтове без идея и посока винаги е било най-пълноценно.

Момчетата са канадци от Торонто и може би не до там високите температурни условия в родната им географска ширина са предопределили музикалните им влечения. Може пък родителите им да са им казали, че стилът, който са си избрали е много вървежен. Знае ли човек?! Музиката им е точно това, което аз лично много харесвам и търся във всяка група, с която се запознавам за пръв път – мрачна, но доста разнообразна откъм стилови характеристики. Има си от всичко по-много – има дуум, има слъдж, има хардкор, има рок ‘н’ рол, има малко траш, има метълкор, има хаос и мрак… както казах има всичко! Цялата тази стилова отрова няма как да не привлича вниманието. Не е случаен и факта, че пичовете са хванали окото на по-големите независими звукозаписни компании като A389 Recordings. Именно последните работят върху предстоящия нов дългосвирещ албум на бандата, който ще носи заглавието ‘Inamorata’ и се очаква съвсем скоро да стане лесно достъпен. Артуъркът му е много як, можете да го видите в началото на статията, а пък ако се излъжете и цъкнете на самата картинка чудото на чудесата – Интернет ще ви  пренасочи към друг сайт, естествено 100 пъти по-тъп от нашия, в който ще можете да чуете няколко песни от новия им албум.

Групата има вече 5-годишен стаж зад гърба си и може да се похвали с още няколко издания. Освен албума, за който вече стана въпрос, групата има и други две ЕР-та – Love Left to Rot​.​.​. от 2009 и Plague Bearer от 2010. Тях мисля да ви ги споделя накрая на статията, за да докоснете до заразителната енергията, която групата притежава. Едното от тези ЕР-та (Love Left to Rot​.​.​.) дори е пуснато за безплатно теглене пък другото мисля, че всеки от вас знае как да си намери. И двете издания със сигурност биха могли да ви разклатят зъбите при правилно слушане. Не си мислите обаче, че става въпрос за група, която впечатлява с безкрайното джаскане и тряскане. Освен убийствена музика групата може да се похвали и с много изкусни вокали, които са крещящи и хаотични, но странно отчетливи и приятни за слушане. Интересното в текстовете им е че се забелязва наличието на трето лице. На фона на мрачните лирики в песните им се прокрадва и въпросният въображаем персонаж, който е от женски пол. Почти всяка песен играе ролята на обръщение към „нея„, а коя е „тя“ само можем да гадаем.

Бандата в момента е на американско турне с групи, чийто имена не ми говорят абсолютно нищо :D, но ако някой има път към Щатите и съвсем, ама съвсем няма какво да прави да иде и да чуе Vilipend, а като се върне с удоволствие ще изслушам как е прекарал.

Стига толкова приказки, стана време за музика. Ето ви и двете обещани ЕР-та, горещо ви препоръчвам да си ги изтеглите и да ги направите част от ежедневието си. Някой песни дори може да ги сложите за рингтон, когато ви звъни майка ви. Със сигурност ще остане трогната!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s