Разврат И Поквара ; Waste Of Time

Вчерашният дъжд осезаемо разхлади. Непоносимата жега си отиде, макар и за няколко часа, което бе и последният силен аргумент в полза на концерта на Разврат И Поквара и Waste Of Time. Освен, че е Петък, а и че групите сами по себе си са аргумент, усещането за една добра вечер беше неудържимо.

И ето какво.. отново сме към една добре позната част на София, чийто околни улички са свикнали на пънкарския глъч още от едно време.

По бира от магазина и се озоваваме в двора на Our House. Концертът – обявен за 19.30ч., повече от очевидно ще се забави – добра причина за още по бира. Приятната среща с приятели и стари познати се превърна по-скоро във високоградусова раздумка в уютния двор между няколко къщета. Навсякъде настроението бе добро, всеки имаше място за да приседне или подпре напитката си. Дори кученцето не се сдържа и направи една обиколка, за да огледа периметъра. Доста добре познати лица, стари муцуни, нови такива, хлапета – изобщо сбиротак.

Концертът започна с над час закъснение, заради технически проблеми. Времето никога не стига, за добрата компания, но е време на Waste Of Time да покажат на какво са способни.

В подземието на къщурката изглежда доста добре и уютно направено. Особено за един истински ъндърграунд-пънк концерт. Сет неозвучени барабани, две малки кубенца и един микрофон – това бе техниката. Бандата започна, а съвсем скоро в помещението вече нямаше място да се диша дори. Не бях слушал Waste Of Time от години насам. Доста енергия вложиха момчетата и момичето в своя сет, който зарадва публиката. По жестовете на заобикалящите ме разбрах, че всички одобряват. Позволявах си да пропускам от време на време по някоя и друга половинка парче, защото долу жегата бе непоносима. Дори и в клуба да не бяха влезли повече от 1/3 от дошлите, пак усещането бе за „твърде голяма близост“. При едно от тези ми излизания, взел че се счупил микрофона. Голяма част от публиката посърна, опявайки и без това трагично изглеждащия и преди това микрофон.

Заговори се за по-сериозна пауза или даже направо прекъсване. Междувременно напрежението се покачи, като пряко последствие от много високия градус на общуване вътре и вън. За щастие нещата се разминаха и не се стигна до нещо по-сериозно, което тъй или иначе щеше да е излишно и да развали настроението на масата хора, пристигнали да се забавляват и да изпият по едно.

След още известно време се чуха и първите акорди на Разврат И Поквара. Набутах се набързо и с огромно задоволство видях, че бандата не се е отказала от опцията да посвири малко. Само няколко мига след това клубчето отново се напълни до краен предел. Бърз поглед към импровизираната сцена – няма микрофон! Вокалите се изпълняват свободно без техника, а енергията – по-чиста и силна от всякога. Ето това вече е пънк! Истински ъндърграунд, така, както са тръгнали повечето от любимите ни групи. Един от най-добрите концерти на пънкарите – организиран в последния момент, остави дълбоки впечатления у мен. На пътя между малкото дворче с високите къщички, жуженето и стълбите към подземието с пънк групите осъзнах, че такива мероприятия са в пъти по-ценни от всеки чудесно озвучен, но бездушен и студен, нарочен концерт. Разврат И Поквара разцепиха нажежения въздух и наистина времето отлетя доста бързо.

Обратно навън, имаше лежащи по земята, имаше и с костюми. Имаше с гребени и с голи глави. Такива, които приключваха и такива, които тепърва започваха. Една хубава и топла петъчна вечер.

Не забравяйте, че днес е събота и в Карабас Бар Барабас ще има т.нар. Музикален Битак, на който ще се предлагат много плочи, дискове, фанелки, техника… Ще има и хубава музика! Надявам се да се видим там!

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Разврат И Поквара ; Waste Of Time

  1. Pingback: Разврат И Поквара / БМФ / Lapsus Linguae / Разгруха | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s