Cruel Hand, B.F.D.M., Blackmail

Тази сутрин се събудих много крив, недоспал и изобщо не ми беше добре. Причината е прозаична, снощи си имаше повод.

Топлия юлски ден не предполагаше много движение напред-назад, още по-малко напрежение. Докато хората гледат да разхладят, ние оползотворявахме вечерните часове, както си му е реда, в градинката над НДК. Голямото чакане бе за концерта на Cruel Hand, B.F.D.M., Blackmail.

Родната ни действителност сама по себе си предпоставя към закъснения, но мисля, че и нашите концерти са като магнит за проблеми. Вчера не беше изключение, просто американците имали пречки на границата. „All ages“ шоуто май няма да е много all ages в крайна сметка. Добре, че поне денят е събота, та по-голямата част от хората утре със сигурност не са на работа. Чакането, за разлика от други пъти не бе толкова изнервящо…

Концертът започна с над час и половина закъснение. В малката зала на Микстейп 5 бяха влезли не повече от 10-тина човека, когато Blackmail засвириха първите си акорди. Клубът е голям длъжник към групата, поне според мен, още от промоцията на албума на Last Hope, когато озвучението им беше подигравка. Вчера, обаче, всичко беше тип-топ и смело мога да кажа, че това беше най-добре озвученият концерт на бандата до сега. Към края на сета им в залата влязоха и малко повече хора. Инак отлично се представиха рок’енд’рол, груув, пънк, хардкор чеченците или там както се определят те, макар и да няма особено значение 🙂

Към доброто настроение и ледените бири се присъединиха още бая хора преди на сцената да се появат B.F.D.M. Последният път, когато свири една от най-любимите ми бг групи, ми идеше да се разкъсам на много малки парченца. Вчера не бе много по-различно. Първото движение пред сцената се заформи, макар и жегата, която бе убийствена и вътре и вън. Единственият лек в такъв момент е често ходене до бара. B.F.D.M.-ейците всеки път са на ниво, но и няма как… очакванията са високи. Олдскуул вълната дойде тъкмо навреме.

Приятна обстановка и социална комуникация запълваха времето между групите, което тъй или иначе напредваше.

Когато чух първите акорди на американците от Cruel Hand в подлеза вече нямаше почти никой. Малката зала бе сравнително пълна. Познати и непознати лица. Американците показваха доста желание. Ще бъда честен, не успяха да ме грабнат особено, въпреки бързия си и енергичен стил, топло и открито поведение. Това, обаче, не важи за по-голямата част от посетителите, които се радваха искрено, танцуваха или просто се поклащаха в ритъм допивайки питие. Повечето хора ще запомнят гостуването на Cruel Hand тук положително.

На тръгване се обърнах да огледам традиционния хаос, заформящ се пред Микстейпа след концерт, а след това дотъркаляхме вечерта под столичните светлини та чак до призори.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s