Abusive Action

На мен се падна честта да открия месец юли с публикация. Благодаря за гласуваното доверие. Лятото е в разгара си, Европейското свърши, а всички останали абсурди са си в норма. Тъй като вече две седмици, две седмици и малко, не е представяна някоя нова банда реших аз да счупя гипса и да блесна с поредната много яка банда. Ще се постарая да бъда минимално разточителен и за това направо да го карам по същество.

Лайнъпът им изглежда по следния начин – Rob – vocals, Arthur – guitar, Jigs – bass, Robin – drums. Кой кой е оставям на вас да разберете, а ако разберете може и на мен да кажете.

Absuvie Action е групата в днешната светлина на прожекторите. Ако на някой името говори нещо – браво! Ако ли пък не да продължи да чете. И така, бандата е родом от Холандия и свири предимно олдскуул стрейт едж хардкор, последният да затвори вратата. Най-точно описание за самите тях и поведението им се събира в следните думи поместени в предложеното ревю от NJW Records – „no-nonsense in your face approach“. Точно такова е и усещането щом за пръв път чуеш Abusive Action. Усещаш как някой се сблъсква с теб със страшна сила и те отлепя от земята и в целия тоя полет чувстваш, че в същото време има нещо да ти каже, но без излишни шикалкавения (ей тая дума отдавна ми се искаше да я използвам). Това чувство те съпътства от първата песен до края, няма празни приказки, а само помитаща енергия. За съжаление пичовете не могат да се похвалят с дълго съществуване – само около 2 години, но краткото време не им пречи да действат ударно през цялото си съществуване. Демото им, което датира от далечната вече 2004 година се радва на страшна популярност и отбелязва продажби от около 700 копия, което само може да говори за сериозното присъствие и харесване на бандата. Нарастващата им популярност им осигурява огромен брой концерти и участия, а не след дълго издават 12″ ЕР, последвано по-късно от EP-то им, което е планирано за днес – „Fueled“.

Годината на издание е 2006, а аз неотдавна успях да се сдобия с копие и си спомням как се чувствах преди да си го пусна. Бях слушал няколко песни (те са общо 4-ри) от ЕР-то предварително и вече знаех, че нямам търпение да си го завъртя вкъщи и оттогава досега звученето му често ме съпътства в ежедневието ми. Само 4 песни, но по-важно е какви. Споменатата вече енергия и помитащо чувство те заливат още с първата песен. Бандата залага на бързина и динамика в звученето си и макар да се стараят да не изневеряват на стила си в „Fueled“ се забелязва леко музикално израстване и вмъкването на малко по-мелодични моменти. ЕР-то като времетраене е има-няма 7 минути, но докато 7 минути в някои случаи могат да бъдат прекалено много време, в този случай не са. 7 минути изтичат неусетно бързо и с края на последната песен нямаш търпение да го пуснеш отново за още една доза „7 минути“. Идеите, гледните точки и посланията на песните и на групата, като цяло, са представени чрез силно социално насочени и въздействащи текстове и горещо препоръчвам на всеки, който макар и малко се е вдъхновил да чуе техни песни, да се постарае повече и да не се задоволява само с „Fueled“ ами да си намери и останалите им издания. Определено бандата е много стойностна и скромното ми, неангажиращо мнение е че, ако бяха продължили съществуването си щяха да достигнат до нови висоти!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s