Unholy Majesty

Мина време от последната ми публикация и съзнавайки това си дадох обещание, че веднага щом приключа с изпитите и други университетски задължения ще стана малко по-активен във виртуалното пространство и по-специално в SofiaRebelStation (липсата на време, което да пилея в интернет ме караше да се чувствам доста изостанал и много далеч от актуалните теми и тенденции). Речено-сторено кажи-речи, изпитите са взети (благодаря, че попитахте), ред е и негласното обещание, което дадох на себе си и на колегите, да бъде изпълнено.

За днес съм ви подготвил една или може би поредната група, която по никакъв начин не харесва известността, дори ако мога да направя свободна интерпретация на това, което виждам свързано с тях – определено бягат от нея. Потенциал за слава имат и то гигантски. Групата, за която до тук само загатвах, а сега ще назова и поименно, се казва Unholy Majesty. Бандата на няма и година e представител на британския хардкор в много чист и мрачен вид лъхащ леко на Rot In Hell. Съдейки по текстовете на всичките им 3 песни, които имат, сигурно господата се помещават в най-мрачното и прогнило място на Острова, което явно си има и име и се казва Margate, но не се наемам да кажа къде точно се намира то.

Причината поради която вече споменах, че мегдан за слава имат е поради простата причина, че са горещо промотирани от една от най-големите (или по мое скромно мнение най-големите) звукосаписни компании – A389 Recordings. Някой специалисти, до колкото може да се каже, че има такива, ги поставят редом до Integrity, Pulling Teeth, Ringworm, Trapped Under Ice и Rot In Hell къде само заради компанията, която ги издава, къде заради сходната географска ширина с последните, къде заради звученето близко до всички останали, не знам – аз лично го отдавам частично на второто. Освен гръмките прилики с величия в хардкора групата си има и свой собствен, неповторим чар, който си следва и това също трябва да се отбележи.

Стига толкова прилики и разлики, време е за малко музика. Както по-горе стана ясно англичаните не разполагат с огромна дискография и безброй много сплитове, компилации и т.н., в които са участвали, не, напротив. Разполагат вече с един винил, казвам вече, защото е само на 4 месеца. Носи непретенциозното име Unholy Majesty и се състои от 3 песни. 3 ама яки! В случай, че много се зарибите и ви се прииска да си го купите… няма да можете. Последната информация е, че всички 150 бройки са изкупени. Но не плачете, групата услужливо е предоставила песните за безплатно дигитално теглене в bandcamp. Спокойно, връзка ще получите в предстоящия край на статията.

Малко за звученето на бандата да спомена – ми няма кво. Не са нещо, което не сте чували определено, особено ако сте фенове на Integrity и/или всички банди, които гравитират около тях. Unholy Majesty не са изключение, просто са нещо свежо, което макар и познато, е направено много качествено. Музиката им е мелодична и в същото време тежка и бърза. Кара те да скочиш от стола или мястото където си седнал и да започнеш да се движиш. Като ги слушам в главата ми изникват няк’ви сцени от концерти, в които още с първия звук от колоните, адът пред сцената се отваря. Точно такъв тип музика правят и британците. Албумът им създава странното чувство сякаш 3-те песни са свързани помежду си, макар да не са, всяка си е самосиндикална. Това отново не е нещо, което не сме чували, но определено си струват сумарно 9-те „загубени“ минути отделени за слушане, колкото е времетраенето на целия албум.

Обещаният край дойде, днес не забравяйте да гледате футболния сблъсък достоен за финал Испания – Италия от 19:00, а след това в никакъв случай не изпускайте концерта организиран в клуб „Banana Republic“ с начален час 21:00, демек елате около 22:30-23:00 (не, тва е безвкусна шега, елате си на време). В него ще вземат участие две чуждестранни банди (Furtive Forest от Сърбия и Breathelast от Румъния) и две софийски – Expectations и Them Frequencies. Чакаме се там!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s