BANKROBBER

От колко време ми се иска да представя банда, която да звучи толкова могъщо, че да накара всеки, който я чуе да започне да подскача и размята крайници безумно. Просто искам от онзи безумен, надъхващ хардкор, който е примесен с много траш, а като го чуе човек и да се сеща само за една дума – МОШ.

Търсих, преслушвах, мислих, четох, пак слушах най-разнообразни групи и докато траеше този процес изслушах какви ли не неща  – според настроението слушах дали кръст, дали някакъв скандално добър emo-violence с женски вокал (oчаквайте съвсем скоро да прочетете повече тук), стари и любими класики, дори и ска в отчаян опит да прогоня досадните и  непрекъсващи дъждове. Но добро предложение за нещо ново, което да ме накара да си мощея – нъцки. Докато не попаднах на една банда, чието име не ми говореше нищо, а обложката беше тоооооолкова crusty-like, че сигурно ако името на групата започваше с dis-, дори и нямаше да си направя труда да я сваля (нищо против dis-овете, просто станаха прекалено много и прекалено еднаквите банди, та започнах да ги бъркам и затова съм наложил лично ембарго над такава музика за известен период от време), но все пак си дръпнах албума и най-щастливо забравих, че съм го направил. И така преди няколко дни си разглеждах и подреждах папките с музика за преслушване, когато попаднах на BANKROBBER (винаги слято и винаги с ГЛАВНИ БУКВИ според

скок-подскок

тяхното описание), които още с първите си акорди ме накараха да подскоча и да изпадна в онова странно и щастливо състояние, където слушаш груба, която те зарежда с енергия и специфични идеи, като това да направиш  ритник с отскок и завъртане на някои от гардеробите.

Та, да си дойдем на думата или на бандата – BANKROBBER – според интернет са една от по-старите групи в хардкор сцената в Денвър, като най-голямото им постижение е било да fill-нат турне на Bane. Несправедливо неизвестни – това според мен е най-доброто описание на групата, ако съдим по това, че толкова време не са набрали популярността, която определено заслужават. По дяволите имат едва 580 слушателя във last.fm и макар този сайт да не е кой знае колко добра представителна извадка (465 like-а във facebook вкл с моя), все пак това е прекалено малко.

Сега за самата група и нейния стил – могъщ, енергичен и завладяващо корав хардкор с траш примеси, надъхващ и леко дрезгав вокал, който не е нищо ново и нечувано, но се справя доста добре с ролята си и се връзва перфектно с музиката. Слушайте BANKROBBER и размятайте крайници, карайте скейт/колело/кънки/борд/кола/мотор или каквото друго обичате да правите, стига да изисква надъхваща музика…

ми прилича си на кръстарийка…

Тук ви показвам обложката на последния им албум, който се зове  „If God Is Love Than Hate Is Real“, което е доста яко заглавие и естествено „карибската“ му версия е доста лесна за намиране. Все пак един съвет – свалете си и предишното им произведение „Vultures“, просто са яки и си заслужават всяка отделена секунда от супер безценното (хах) на всички ни време или просто ги преслушайте в bandcamp!

това вече си е яка обложка…

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to BANKROBBER

  1. nampuk каза:

    Бандата е много яка! И двата и албума са размазващи и в същото време лесно достъпни за пирати 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s