Bent Sea – Noistalgia

Понякога си мисля, че световната метъл сцена е някакво съзаклятническо братство, което от време на време върши абсолютно неочаквани кочини. Така и в този случай, краткият настоящ пост е посветен на изненадващо (относително) ново издание, което препоръчвам за откриване и слушане. Това е EP-то „Noistalgia“ на новосформирания проект Bent Sea, които, въпреки кофти конотацията, няма как да нарека, освен звездна група.

Замесените лица са, първо, Dirk Verbeuren, барабанист при шведските дет метъли Soilwork, чиито творения иначе никога не се ме впечатлявали поради прекалената им отдалеченост от мракобесното олдскуул звучене на Швеция. И тук той свири на барабани, но също и на китара и, общо взето, окото му не мига. После идва Devin Townsend – гениалният канадски музикант, създал проекти като Strapping Young Lad, Noisescapes, работил със Steve Vai (и негов ученик) и още една сюрия начинания в различни форми и разцветки, който в Bent Sea изпълнява страхотни бас линии. И не на последно място, зад микрофона водеща роля има Sven de Caluwe от Aborted (Белгия), който е един от любимите ми вокалисти в дет метъл сцената поради изключително разпознаваемите му и дълбоки ревове.

Резултатът? Грайнд ет итс пюрест.

Е, има съвсем малко наченки на брутален дет, но пък има и на хардкор-пънк, така че работата е чиста. 12 песни и малко над 20 минути неподправена лудост от неочаквани изпълнители, която се надявам да не е „еднодневно явление“, а да продължи да вирее с други издания и занапред. Представям една от особено яките песни в EP-то, „Grind Control“.

И така, ще се радвам да се изкефите. Реално погледнато, в „Noistalgia“ няма нищо свръх уникално, но кой каза, че трябва да има?
Да живее еднообразната и гадна музика и Один за президент!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s