Old Ghosts

Отдавна не се бях вясвал наоколо та реших, че деня, в който честваме първия успешен праисторически космически полет, би бил добра възможност за мен да блесна с някоя много яка банда, която всички ще харесат. Да обаче последните неща не са особено сигурни, но както дойде.

Да започна като ви кажа, че колкото и невероятно да ви се струва, христос възкръсна (да ви е честит), обаче реалността си остава същата. Другото, което е далеч по-важно, е групата, която избрах за днес. Тя се казва Old Ghosts и може да ви звучи като нещо непознато, но не е. Ще разберете в следващите редове защо.

Та така де, групата е от  Бъфало, Ню Йорк, свири хардкор на моменти мелодичен, на моменти не толкова. Сетихте ли се? Едва ли описана така ще се сетите как, защо и от къде ви е позната, а и с такова описание просто стесних кръга до, примерно, 200 банди. Айде няма да ви мъча и ще ви кажа – Old Ghosts са новата версия на Dead HeartsИ тъй като на мен те са ми супер любими реших, че и на вас са ви толкова любими, а ако не са, гледайте да ви станат!

Dead Hearts прекратяват съществуването си през 2008, за да се родят Old Ghosts след кратка пауза, през 2011 година. Кратка, кратка – 3 години. Съставът им е предимно от старите членове на DH като прибавят само един нов джентълмен. Информацията около групата е силно оскъдна, а стилът им като цяло не се променя особено въпреки новата им формация. Продължават да са все толкова мрачни (дори по мое мнение и по-мрачни), тежки и мелодични. В новият си вид песните им засягат сходна тематика, както и в предишния проект, но този път вкарват далеч по-мрачни краски в обложките и артуърка си като цяло. Не че обложката на DH с господина с прерязаното гърло, примерно, е особено весела, но тук става въпрос за друга разновидност на мрачност.

Младежите определено са доста активни откъм записи за краткото си съществуване до тук, от има-няма година (ако датата им на сформиране предоставена във фейсбук е акуратна – 09.3.2011), те разполагат с едно LP и едно демо. Тях може да ги чуете тук, като горещо ви препоръчвам да го сторите. Обърнете по-специално внимание на LP-то им Caskets. Ако случайно някой се излъже и се зариби ще кажа, че то лесно се намира и в случай, че иска да се сдобие с него просто да се обърне към интернет пространството.

Ми като че ли казах всичко, което ми идваше на ум за бандата, това, което остана да ви кажа е просто да ги чуете и да оставите да ви пометат с бруталното си звучене. Отделно, да внимавате днеска с яйцата, защото до последно четох, че цените им са силно завишени, което ги прави златни – ядеш и плачеш. Тъй че чуквайте се, но с мярка.

Приятно чукане!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s