Abstain

Е, може да се каже, че преодолях „77“ периода си, който ме бе притиснал буквално до стената и отново се будя всяка сутрин с „грохот от падащи ламарини„.

Обратно в начумерено състояние, не съм се появявал тук последните дни, само защото реших да обърна малко повече внимание на такъв тип класики от uk 82 до crustpunk/grindcore сцената, за които считам, че все още речника ми е беден, за да опиша и „ревюирам“ (ако съществува такъв глагол изобщо)… Факт е и, че не много групи (една единствена ми е известна, лично на мен – Disorder (Durham)) използват локомотивна свирка в своите песни, като разпознаваем елемент, което си е лайтмотив, заслужаващ няколко реда. Не и сега, …

Плочата отново се завърта, което за моите съседи е притеснителна новина, дори по-притеснителна, от който и да е севернокорейски ракетен тест.

Ще си говорим за Abstain. Това е един от кошмарните врагове на блоковото строителство в България и по света. И за това по стара традиция „бичим волумето на мах“ в очакване да ни изпаднат и последните некачествени пломби или да се влоши артрита на съседката.

Abstain са олд-скуул кръст/грайнд банда от западното крайбрежие – Пенсилвания, САЩ. Вярвам, за някои от вас това не е ново име (сплитовете с Denak, Agathocles, Unholy Grave и Nasum), а други тепърва ще биват потресени от безкомпромисния звук на американците.

Безкомпромисен ли казах ? Abstain са група, която комбинира бруталния хардкор, инспириран от старата школа в грайндкора и картечните бластбийтове плюс трашарските китарни рифове. Диапазона, който обхваща вокала (от много ниски гутурални вокали до високи пищящи) е впечатляващ. В заключение за стила на групата, може да се каже, че американците са ненормални колкото си искат – маниакални вокали върху вариращо темпо между средна величина и шизофренична бързина. Точно колкото да те побърка тотално, ако си изпуснал възможността по-рано.

Почерпете се междувременно с т’ва парче :

Abstain си принадлежат на своето време в средата и края на 90-те години. Има и известни критики срещу тях, заради липсата на бас линия в творчеството им, която безспорно би придала конструкция, дълбочина, ако щете и форма, но в крайна сметка дуото от Пенсилвания ще си остане една „много истинска“ банда завинаги.

Една класика от групата :

Преди да приключа този пост малко информация за колекционерите : В случая може да се доверим на discogs.com относно изданията на Abstain и лейбълите, които са ги издавали, предимно SOA Records, Agitate 96, Yellow Dog Records

За пиратите, групата е достъпна с голяма част от записите си по познатите в интернет места.

Това беше от мен – весело прекарване на празниците и почивните дни.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s