Boycott!

Здравейте, надявам се все още да не сте изгубили своя интерес към Sofia Rebel Station, защото блогът ни все още не е умрял! Сега ще се опитам да ви върна и малко назад в историята на българския пънк-рок.

Наскоро попаднах на тези видео материали, очевидно заснети от камерите на БНТ.

Надявам се всички знаят кои бяха Confront, така че ще карам по същество. След като Момо се прибира в България през лятото на 2004, решава да събере отново оригиналните  членове на Confront от 1991 г. (освен него – Красен, Георги и Александър) и не само да изсвирят отново старите хитове 10 години по-късно (албумът „Съдба“ излиза през 1994), но и евентуално да напишат няколко нови парчета. Георги обаче отказва да участва и на негово място групата взема Боян от Indignity, който въпреки че е добър приятел с всички, от уважение към решението на Георги да не се включи решават да възродят Confront под ново име – Boycott! (Бойкот).

Под това име те направиха три участия на живо, първото беше в Шумен на един уникален ПЪНК фестивал в едно читалище, където свириха заедно с тийнейджърските групи по това време – Scandal (Шумен), Fungus (София), Red Laces (Варна), старите кучета Момчета с Кубинки от Варна (по време на чиито сет полетяха камъни през прозорците), No Values (страничен проект на хората от Crowfish, които могат да бъдат чути от онова дискче с Freemind компилацията) и анархо-пънк терористите Pekatralatak от Франция. По време на изпълнението на маскирания дует Pekatralatak а.к.а. P4 Al’Attaque (двама пънкари с маски, използващи дръм-машина) настана пълна лудост, а много от присъстващите пънкове (голяма част от тях от София) припадаха от алкохол в градинката пред читалището. След тях обаче настана пълното унищожение, когато зазвучаха старите песни на Confront – „Мъртви“, „Затвор без стени“ и тъкмо в началото на „Момчета в синьо“ дойдоха и въпросните момчета с униформи, които се качиха на сцената, взеха микрофона от Момо и казаха, че всички имат 5 минути да напуснат залата или ще има арести… след което получиха в отговор десетки средни пръсти и мощните скандирания „Полиция, убийство, насилие, лъжа. Полиция, корупция, полиция, лайна.“ След последвалите сеирджийски сцени всички пънкари задружно се преместиха в мотоклуба Дивдядово накрая на града, където в около 1 часа след полунощ концерта продължи… чак до ранни зори, а момчетата от Бойкот изсвириха всичките си стари парчета по няколко пъти, както и новите си песни – „Игра“, „Изборно право“ и „Шега (или Bushler & Co.) След този незабравим и за френските гости пънк концерт в Шумен, конфронтиращите се и бойкотиращите обществения ред свириха и на No Way фестивала във Варна (опитващ се да наподобява Freemind). Boycott! не бяха обявени на плаката за събитието и бяха специалната изненада на фестивала, аз обаче не можах да им се израдвам напълно, защото стоях отстрани със счупен глезен (който бях счупил с падане от скейтборд предната вечер) и ужасни болки. Няколко дни по-късно групата свири и на Tattoo фестивала във Варна, където отново бях агонизиращ от счупения ми глезен и откъдето са въпросните видео материали от БНТ.

Записите на Boycott! (1)

Записите на Boycott! (2)

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Boycott!

  1. Ростислав каза:

    Велик концерт беше хаха, ушев опря пистолета на Станбето, за да спре да свири

  2. chaotic каза:

    Голямо лято беше, да. и като се замислиш, че сега си припомняме доброто старо време, в което се припомняше тогавашното добро старо време… аз не мога да повярвам, че са минали 8 години, за вас не знам. 🙂
    p.s. На заден фон звучат Red laces, ако не се лъжа

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s