Piranha, Death Squad /14.03.2012/

Главата ми тежи и с най-голямо удоволствие бих прегърнал възглавницата за поне още два-три часа сън. Но не мога и да изпусна възможността да ви натяквам колко изпуснахте снощи, всички, които не дойдохте.

Всъщност, състава на концерта предполага да си наясно, че ще става лудница.

И така… класическа вечер – по няколко бири, туй-онуй и сме пред клуб „Алкохол“, където с малко нестандартен начален час ( 23.30ч. ) ще има забава. Късният час и фактът, че е средата на седмицата предразполагаше не много хора. Не много, ама отбрани, се съгласиха всички.

На сцената първи са софийските гиганти от старата школа Death Squad. За бандата стана традиция да разбива в клуб „Алкохол“. Движение, танци-манци, песни-месни, ледени бири-мири, въобще предпролетното мартенско настроение витаеше наоколо, а джънгъра със сигурност е разклатил завесите на театъра по-горе. Всеки път след Death Squad трябва да се фугира и измазва наново. Защо ? Ами защото къртят мазилка!!

Късно или рано беше, е въпрос на гледна точка. Просто си пролича кой е безделник и кой не е останал без празник. Всички бяха събрани на едно място снощи. След ударната доза хардкор дойде време за хита Piranha – скейт пънкрок шайката, добила изключителна популярност в хардкор-пънк и в скейт средите. Не знам дали проблемът е в групата или в мен, но нямам и една трезвена минута, когато те са на сцена. Винаги. Вчера не бе изключение. Започващият да се превръща в класика плейлист на пънк групата раздвижи абсолютно всички в заведението. И докато се разливаха още и още бири температурата се покачи до максималното си равнище. От Грайндхаус до Кутията и от Лъвов Мост до Алкохол – Знаете си – I’m an animal!

Казваха ми се няколко приказки за клуб „Алкохол„, който отново започна да приютява по някое и друго събитие в хардкор-пънк сцената. Не знам колко ще бъде сериозно, но не знам кога отново ще имам тази възможност. Е, това за мен е перфектното място за събитията, които аз и вие обичаме и посещаваме. В топ центъра на София на метри от най-известния в последните години парк в столицата. На няколко метра от всякакви магазини и заведения за афтър-партита. Озвучен по най-най-добрия възможен начин, приемлива цена на алкохола – атмосферата е номер едно. Цената на входа също е най-добрата наоколо. К’во да искаш повече ? Както и да е, обещавам скоро да напиша нещо по-сериозно за venue-тата наоколо, не му е мястото сега.

РОК ЕНД РОЛ колеги, кво да ви кажа… Сряда, късно през нощта, жадни погледи, познати лица, приятели върху приятели, хардкор, пънкрок, някоя друга искра и.. по леглата. ( Да бе, да.. лягам си, когато хората отиват на работа. )

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Piranha, Death Squad /14.03.2012/

  1. harrymay каза:

    Това „Да бе, да.. лягам си, когато хората отиват на работа.“ ми е до болка познато когато съм нощни смени:( Нямах възможност да присъствам на това шоу понеже почти паралелно с този концерт вървеше и един друг който беше във микстейп 5 (ТКЗС, Светльо и Легендите) и мога да го определя като голям концерт в преносния и буквален смисъл. Песни предимно от репертоара на Хиподил и ненормална лудница ! ТКЗС са мн.добра банда и дано продължат по-начесто с изявите си. Банди като тях са супер рядко срещано явление в българската сцена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s