God is an astronaut, Mental architects @ Sofia

Човек не разбира колко спрял ден е неделя, докато не му се наложи да намери нормално и работещо заведение, където да седне с компания и да изчака започването на концерт. Просто тогава простичкият факт, че е неделя и всичко е умряло, апатично и мързеливо ти се стоварва върху главата като един тон тухли..

Концерта на God is an astronaut е обявен с начален час 19.00 за пускане на хората и 19.30 да започнат Mental Architects, но докато си седяхме в Дивака се промъкна информация, че от организаторите е бил обявен нов начален час – 20:00 часа. Кратка проверка във фейсбук потвърждава информацията – начален час 20 и ни застрелва и простичкия факт, че групата е направила 5 часов саунд чек. Мамка, това звучи обещаващо!

Та към 8 сме вече в подлеза пред входа на Микстейп, където се е сформирала впечатляваща като бройка агитка, която се отличава с доста интересни и цветни персонажи. Виждаме разни познати и приятели, говорим си глупости (предимно за току що излязлата игра Mass Effect 3) и чакаме да започнат да ни пускат. Което и се случи евентуално по някое време, макар и самият режим на пропускане за влизане да беше адски бавен и реално погледнато аз лично успях да вляза чак за втората половина на сета на Mental architects, които обаче вече бяха се развихрили подобаващо и пред сцената в клуба имаше впечатляваща маса от екзалтирани физиономии.

Сега за тях по-конкретно не мога да кажа нищо, защото реално това беше първият път, когато ги чувам наживо. Харесаха ми и определено попадат в личния ми радар за кадърни родни групи, които трябва да се следят по-отблизо. За жалост докато се ориентирам кое, как и какво – техния сет приключи и си дадох сметка, че даже май съм уцелил по-скоро тяхната последна третина от изпълнението, но се успокоих с мисълта, че ще имам и други възможности да ги чуя тях.

След една немного кратка пауза, която беше запълнена с интересна музика от уредбата (и доста подскачане на Chemical brothers ХА), посещение на санитарния възел и съответно презареждане от бара – ТЕ излязоха и бяха посрещнати с бурни аплодисменти и викове. Всъщност е грешно да кажем, че са излязли, защото клубът закипя още докато проектора показа логото на бандата върху екрана, който беше позициониран зад сценат. И клуба просто завря и закипя.. и вече God is an astronaut стъпиха на сцената. И  се започна…

Нямам как да опиша представянето на бандата – беше великолепно, но човек трябваше да е там просто и да го усети, а не да ви отегчавам с разни скучни сетлисти и простотии. Авантгардна и еклектична музика, ПЕРФЕКТЕН САУНД, уникална атмосфера, незабравимо изживяване, любими песни… Благодаря и лек ден!

Искам пак…

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s