Благотворителен концерт с участието на Last hope, Резервен план и F.A.Y.D.

Сняг, студ и съчувствие? Дали тези три думи, започващи с една и съща буква могат да бъдат използвани в едно изречение и дали всъщност не би трябвало дори по-често да бъдат срещани заедно? В студената и снежна съботна вечер явно имаше как да бъде проявено съчувствие и феновете на хардкор музиката започнаха да се събират бавно, но славно, пред клуб The Box, където се проведе благотворително шоу в подкрепа на фондация „4 лапи”.

С влизането си в клуба започнахме да различаваме познати физиономии, а по колоните бяха пуснали Sick of it all, което постепенно повдигаше градуса на настроението, а бързият набег към бара спомогна още повече. Приказки, закачки и размяна на закъснели новогодишни пожелания с хора, които не сме засичали последния месец спомогнаха да не усетим кога клуба се е понапълнил и на сцената излязоха F.A.Y.D. Започнаха стегнато и демонстрираха тяхната запазена шоумарка, като скъсаха струна – този път на баса (най-дебелата, как го постигнахте, бе?). Нямаше много забавяне и момчетата вече вдигаха патентованата си гюрултия с два вокала, които започнаха да раздвижват публиката и страстите. Изпълнението им включваше най-добрите им песни, които бяха представени с много емоция и себераздаване, а текстовете се връзваха перфектно и с причината поради която се бяхме събрали, навеждайки ни на мисли за нашето собствено битие, както и това на околните, призовавайки ни да бъдем по-добри хора.

Кратка пауза след F.A.Y.D. и пред публиката се изправиха пловдивските ентусиасти от Резервен план. Поредно представяне на високо ниво пред софийска публика, песни с послание към хората – не просто тези в залата, а общовалидни за всички населяващи нашата планета и малко шеги и закачки. Ще използвам и високата (???) трибуна на Sofia Rebel Station, за да успкоя вокала на групата и да споделя мнение, че глупостта написана в печатно издание не се споделя от почитателите на хардкор музиката в България. Bright sight са добра група, която ни харесва, но това по никакъв начин не значи, че вокалите на Резервен план късат нерви, затова льохмана, който е написал подобна глупост може да отиде и да се удави в локва с повръщано.

Въпреки, че общото мото на концерта бе 4 групи за „4 лапи“, така и не се появи 4-та група, а вместо това на сцената излязоха хедлайнерите – Last Hope. Общото усещане за добра вечер бе препотвърдено за 3-ти път, а софийската легенда знае как да го направи най-добре. За начало с няколко от новите парчета, които имат сериозен потенциал, а за край – обичаната от всички класика в жанра. Момчетата разкъсаха публиката, а малко след 22.00ч. клубът затихна..

Равносметката е, че концертът със своя повод бе доста успешен. Набрани бяха и допълнителни средства, благодарение на щедростта на всички, които посетиха мероприятието. Една доста приятна вечер, изпълнена с емоции и най-важното с кауза.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Благотворителен концерт с участието на Last hope, Резервен план и F.A.Y.D.

  1. Home Is Where You Hang Yourself каза:

    Някакви снимки от концерта?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s