Blackmail, Bright Sight, Expectations

Като за начало, честит имен ден на всички Евтимии и Евтимовци. Сигурен съм, че сред читателите ни има много такива, така че да сте живи и здрави, много щастливи и да почерпите.

След това, да взема да ви разкажа кой какво е изпуснал вчера вечерта, но това в случай, че не е присъствал на събитието FACE OF TOMORROW. Тая дандания се случи вчера в столичния клуб Mixtape 5, обаче не в традиционната голяма зала, ами този път в странична, малка зала, перфектна за сватби, банкети, сбирки и събития със снощния мащаб. Не мен ми беше за пръв път да вляза в нея и останах доста приятно изненадан. Единствената забележката е към клуба – звукът беше малко кофти… айде не малко ама така или иначе съм лаик на тема озвучение, може аз да греша.

Та във вече споменатото събитие взеха участие софийските банди Blackmail, Bright Sight и Expectations. И като цяло оправдаха очакванията и прогнозите от миналия ми интелектуален труд, че календарната 2012 може да се окаже по-успешна откъм концерт в сравнение с 2011.

Концертът започна с леко забавяне от около 1 час, а първи на сцената излязоха Blackmail. Вокалът им определено имаше стимул да не се изложи тая вечер, а за нас – феновете, както вече свикнахме, бандата даде всичко от себе си и показа какво може и колко добре го може. Звучаха познатите парчета (познати за, който ги е слушал, който не е да си яде ушите), публиката прииждаше, абе обстановката беше супер. Бандата разполага с много силен набор от песни и изпълнението им зарадва дошлите да ги чуят за пръв или за пореден път. Чуха се и няколко нови песни, една от които кавър на известната американска банда Pantera. Момчетата загряха за идния месец, когато ще свирят заедно с Integrity и Vendetta на една сцена и споменаха, че за това им участие са приготвили да издадат диск с 5-6 песни. Да си имаме, да си слушкаме, да им се кефим!

Втори на сцената бяха Bright Sight. И те, както и предишните, вече се свързват с едно много високо, постоянно ниво на свирене и посещаемост и това беше факт и снощи. Залата изглежда се понапълни за тяхната част или поне с такова впечатление останах, но, колкото и да е била пълна залата е без значение. Дошлите да ги чуят получиха това, което са очаквали – силно представяне, енергична и мелодична музика и много поводи за танци. Момчетата изсвириха най-доброто от това, което имат в наличност. Предимно песни от новия им вече не толкова нов албум. Имаха достатъчно време на разположение и се възползваха доста успешно. И все пак то изтече почти неусетно и сега остава да чакаме следващото събитие с тяхно участие!

Последни по ред на номерата бяха Expectations. За тях просто няма как да не отбележа персоналното си разочарование – получи се забавяне с тяхното излизане, а времето за чао наближаваше, което от своя страна означаваше, че трябва да свирят кратко, бързо и стегнато, за да могат да изсвирят максимално много песни. Но това като цяло не им попречи и се получи доста добър и успешен завършек на вечерта. Момчетата дадоха всичко от себе си и макар притиснати от времето зарадваха феновете си. Не мога да прикрия, че за мен са една от доста приятните български банди и снощи затвърдиха това ми впечатление. Лошо само, че бях вече прекалено изморен, че да седя прав и не можах много да им се нарадвам ама нищо – друг път, а то със сигурност ще има!

Това е като цяло от мен, не забравяйте утре да дойдете на концерта с благотворителни цели в подкрепа на организация „Четири лапи“. В него ще вземат участие LAST HOPE / REZERVEN PLAN / F.A.Y.D. + още една банда. Концертът ще се проведе в The Box, а за повече информация цъкнете на линка!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Blackmail, Bright Sight, Expectations

  1. Дака каза:

    Всъщност Expectations не бяха ограничени във времето. Изсвириха си всички песни въпреки забавеното начало.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s