F.A.Y.D. и Death Squad официално обявиха хардкор сезона за открит!

Като за сефте пък на мен тая година ми се падна честта да напиша ревюто за първия концерт от апокалиптичната 2012. За тези, които не знаят или не са чули снощи (09.01.2012) две софийски банди официално откриха тазгодишния хардкор сезон, а техните имена са F.A.Y.D. и Death Squad. Момчетата разбиха, както те си могат в столичния клуб „Алкохол”. За тези пък, които знаят тази статия не се отнася! Те си бяха там и са чули за к’вот са чули!

Деня започна типично по понеделнишки, демек отвратително, като това, което засили отвратителността на деня беше ранната липса на топла вода, която направи денят ми още по-миризлив във всеки един аспект. Единственият светъл лъч надежда, които вещаеше, че денят може и да не се окаже толкова ужасен бе наличието на резервен вариант за бърза баня + късновечерният концерт, които предстоеше да раздвижи София или поне една част от нея. Признавам си, че чувствата ми около тоя концерт бяха базирани на огромно количество скепсис, но за щастие бях силно опроверган. Както разговорно гласи една социално-психологическа теория за харесването (или поне част от нея), когато едно нещо (човек/събитие) изначално не ти се нрави, но, в края на краищата, стеченията на обстоятелствата те опровергаят и убедят в обратното, то въпросното бива регистрирано като далеч по-удовлетворяващо, отколкото ако изначално ти е било приятно. Малко сложно звучи, ама няма да ви го разяснявам, за да не ми вземете хляба.

Та като цяло, горе-долу, по същия начин се развиха нещата и при мен и цялостното ми начално мнение за предстоящото събитие беше относително ниско, но за моя най-голяма приятна изненада пред клуба още преди началото на концерта се бяха насъбрали един куп познати лица и някак си ме обзе надежда, че нещата ще се получат и накрая няма да има и следа от предварителната ми нагласа. Къде за съжаление, къде не чак толкова характерното за българската хардкор сцена поне-половинчасово-закъснение бе факт. Това даде възможност на хората да си допият и да се подготвят за събитието на макс дет’ се вика.

Началото бе дадено, а първи на сцената излязоха софийската бригада F.A.Y.D. и типично по фейд-ски се раздадоха до краен предел, забиха най-доброто от репертоара си и показаха най-доброто, на което са способни. Сред авторските им парчета, които раздвижваха посъбралата се публика, се прокрадваше и тук-там някой кавър, я на Ceremony, я на Cro-Mags изпълнени блестящо, които тотално довършиха слушатели. Стегнато представяне без излишни спирания, освен едно, което вече започва да се превръща в съвсем запазена марка за момчетата, „спиране поради технически причини”. По лицата на хората в клуба определено си личеше, че това, което чуват им допада и определено им се иска да чуят още. За съжаление сравнително кратичкият им репертоар се стори прекалено недостатъчен за напълно погълнатите хора пред сцената и принуди бандата да отстъпи сцената на следващия участник. Момчетата закриха своето участие с обещание за нова среща най-късно през март и дано да си го спазят. Нямаме някаква конкретна информация за това какво предстои да се случи през март, но ако съдим по предните участия на групата то със сигурност ще е на топ ниво.

Съвсем честно можем да си кажем, че F.A.Y.D. започнаха публиката, а Death Squad я довършиха. Другата софийска банда от лайнъп-а също не остана по-назад и макар момчетата от F.A.Y.D. сериозно да бяха вдигнали летвата, Death Squad им отвърнаха подобаващо. Забиха мощно веднага щом се качиха на сцената и спряха разрухата малко след 23 часа. Много сериозно представяне и от тяхна страна като „танците” пред сцената не спираха дори и за миг и то благодарение на момчетата на сцената, които не оставиха и минутка за почивка на събралите се вече сериозно количество фенове. Имаше си от всичко по малко, за да не става банално, съпроводено от тежък звук, които заливаше през колоните. Без да бъдат притискани от всякакви времеви ограничения момчетата от Death Squad се разпростряха и изсвириха най-доброто от мащабното си творчество. Предусещайки краят на вечерта без да е бил обявен официално публиката се раздвижи още повече, а нещата пред сцената започнаха да придобиват все по-сериозен облик, ако някой представител на маите е гледал какво се случва то със сигурност е пуснал една широка самодоволна усмивка, че предсказанията им може и да не са пълна глупост. Тотално пометени и наелектризирани от музиката дори не усетихме как стана време за край и всеки да си поема към вкъщи или поне аз тъй като следващият ден ми е натоварен откъм академичен труд. И така вечерта завърши доста обнадеждаващо, че все пак 2012 ще е по-силна откъм концерти и събития от 2011. Напомняме ви, че съвсем скоро следва едно интересно събитие, в което на 19.01.2012 в столичният клуб Mixtape 5 ще свирят заедно Blackmail, Bright Sight и Expectations, а точно след един месец, считано от днес, ще ни гостуват американските гиганти от Integrity.

За много години на всички! Живейте като за последно, защото не се знае к’во ни очаква, а подробности около предстоящите събития очаквайте скоро. До нови срещи!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to F.A.Y.D. и Death Squad официално обявиха хардкор сезона за открит!

  1. Pingback: Piranha, Death Squad /14.03.2012/ | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s