Annihilation Time

С наближаването на коледните празници + края на календарната учебна година се увеличава свободното време или по-точно казано – времето, в което се чудиш какво да захванеш. Предвид хубавата зима ‘дето е налегнала навън, на хоризонта не се появява нищо интересно за правене, а и предвид температурните условия изборът е само един – „стой си в къщи“! Какво по-удобно време за написване на някой и друг ред за някоя и друга банда?!

Групата, с която ще ви занимая днес се казва – Annihilation Time. Създадена е през 2001 година, незнайно къде, но със сигурност в Америка, а на членовете на групата като че им липсва постоянство. Началният лайнъп е бил променян многократно, а групата е била и от четирима души, и от петима, че за кратко дори и трима. Това, което е интересно за момчетата от Annihilation Time, е тяхната ексцентричност и спонтанност! В един момент от „кариерата“ си господата просто решават да си разменят инструментите и съответно – ролите в бандата, ей така, от нищото. От това, което съм виждал като поведение на вокала им по участия мога да кажа, че като маниери и поведение се доближава до Jello Biafa от добре познатите ни Dead Kennedys.

Забравих да ви спомена какъв стил свирят, но май тоя факт не е особено известен дори на членовете на групата. Според моят скромен музикален опит те свирят няк’ва интересна разновидност на траш, според ласт.фм свирят И хардкор пънк, кръст, че дори и рок’н’рол, а крайният им продукт звучи като смесица от тези стилове плюст още няколко. Не е важно к’во свирят, важното е как го свирят, а те го свирят добре. Музиката им е приятна, енергична, на моменти дори технична, а лириките им са остри и язвителни в един момент, саркастични в друг. Като цяло струи разнообрази, откъдето и да го погледнеш.

За съжаление групата не се задържа особено дълго време. След няколко турнета и участия насам-натам групата се разпада през 2009. Начинът им на разпадане горе-долу наподобява и начинът им на създавате – спонтанно. Това, което оставят след себе си е едно добро количество песни събрани в 5 диска с динамично звучене и крещящи, цветни обложки. Дискът, който съм избрал да ви предоставя е от 2005 и се казва Annihilation Time II.

Това е моят (пред)коледен подарък от мен за вас. Няма да ви карам да чакате, за да го отворите на Коледа – нападайте още сега. Надявам се да ви хареса, защото няма да получите друг ха-ха-ха. Приятно слушане, весело посрещане на празниците и внимавайте да не се затриете!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s