UNITE.RESIST.

И аз като ново попълнение в редиците на Sofia Rebel Station реших да допринеса към базата данни с една почти непозната група. Преди да съм ви казал за коя група става въпрос да поясня какво значи в случая „непозната”, за да няма някой засегнат – под непозната имам предвид една съвсем млада група, без няк’ви грандиозни издания и бляскава история зад гърба си.

Толкова с увода време е за същинската част. Групата, с която избрах да си „напра’а сефтето” се казва UNITE.RESIST. Ситуирани в град наречен Скрантън (където и да е, по дяволите.., знам само, че е в Пенсилвания, но не без помощта на Гугъл) момчетата създават една доста обещаваща банда. Напомняща леко на Blood for Blood и засягаща предимно общочовешки тематики в песните си, групата неусетно се нареди сред едни от персоналните ми фаворити. Като цяло, от както за пръв път ги чух, от тогава следя развитието им, колкото и трудно да е т’ва „начинание“. Макар да имат само 5 песни (4, от които ще можете да дръпнете по-долу) младежите загатват за голям потенциал, а и огромно желание.

UNITE.RESIST. започват скромния си път, с известен опит по всевъзможни хардкор/метъл банди, през 2010 година и от тогава имат записано едно LP, което поради необясними за мен причини, не е особено достъпно, да не кажем ‘ич! Дори ситуацията около тоя им труд е особено мистериозна.. на места пише, че е LP, на места, че е EP, на трети пише, че реалният му релийз е 2010-2011. Всеки да го разбира както пожелае, ако пък се яви някой по-запознат съм готов да си редактирам тая част от статията. Тъй или иначе, музиката им се разпространява в насипно състояние от тук-от там.

Достатъчно бекграуйнд (ей, че яка дума) сега малко за самата тематика на песните им и финал. Момчетата от щата на Wisdom in Chains забиват с приятно old school звучене, а това, за което пеят е това, за което се борят (може би). А именно – не е важно какъв си, не е важно какви дрехи носиш, важно е за какво се бориш и какво те мотивира да се движиш напред. Сила, агресия и енергия звучи от малкото им и кратковременни записи, но определено си струва да бъдат чути поне веднъж! Мисля да спра дотук и просто да ви дам това, с което разполагам пък вие сами да си усетите за какво става на въпрос.

Приятно слушане и умната!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to UNITE.RESIST.

  1. harrymay каза:

    Добра банда но вокала им не ми се връзва много и ми звучи слабо като мощ.

  2. nampuk каза:

    бе да ти кажа може и от записите да е. и аз като ги прослушвам ми звучат много задавено, а като ги слушам някъде онлайн звучи по-добре. ако искаш пробвай ги някъде я фейсбук, я майспейс и виж дали има неква разлика.

  3. harrymay каза:

    Имам впредвид, че сами вокал не извисява по-силен рев както ми харесва на мен 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s