Hate City 2011

Поради странни обстоятелства никой от авторите не успя да присъства на този концерт /голям пропуск/, но за сметка на това се доверяваме на нашия добър приятел Патрик и това, което той е видял от вчерашното събитие.

На фона на студения ноемврийски ден в клуб „Mixtape 5” предстоеше да се случи нещо, което щеше да ни сгрее и тялом (но не от хилядите цигари, които по тенденция се изпушват на концерти от такова естество. И в тоя ред на мисли, докато още съм в скобата да кажа едно огромно браво на организаторите за тая инициатива – концерт без цигарен дим. БРАВО!), и духом. А именно – предстоеше Hate City Fest. Без много отлагане и излишно забавяне концерта започна точно в 19:00, е добре, айде 19:10, а първи бяха вече не толкова младата, но за сметка на това все по-успешна софийска банда – Blackmail. Започнаха енергично точно в техен стил и грабнаха събралите се, за съжаление малко на брой слушатели. Макар и малко да бяха сменили една от най-известните си и любими на публиката песен, пак се представиха на много високо ниво и събралите се за тяхното изпълнение слушатели останаха приятно изненадани, а някои дори леко си подтанцувваха (сложна дума, а?) на място. Но както подобава човешката действителност и още по-конкретно – нашата хардкор действителност, времето никога не стига. За момчетата от Blackmail имаше неповече от 20 минути да изпълнят целия си сет. И така леко сгъстено без излишни приказки, а само дандания времето им неусетно изтече и дойде ред за следващата банда.

На сцената стана време да излизат Bright Sight, които впрочем наскоро издадоха албум (не ви карам да си го купите, ама купете си го!). Отново зазвучаха познатите парчета предимно от въпросният албум. Клубът леко започна да се понапълва, а прииждащата публика все повече подгласяше заедно с вокала. Тук е момента да отбележа и лекото ми персонално разочарование, че не чух и някой готин кавър от тях. Т’ва го казвам просто, защото техните кавъри са наистина силни и много добре изпълнени. Но това е без значение след като имат още по-добри авторски песни, свирят момчетата и тва си е. Мисля, че няма някой, който да е останал недоволен от представянето им снощи. Силни, мелодични като звучене и с всеки изминал концерт момчетата вдигат все повече и повече летвата за останалите банди. Колкото до снощния им перформънс, доста стегнато изпълнение и те леко притиснати от времето, но без да изпускат нито една от песните си (или поне от по-нашумелите).

Следващи по ред на номерата бяха вече добре познатата хардкор машина C4. За тяхното представяне почти винаги, каквото и да се каже ще е малко. Именно поради тази причина е най-добре да оставим самото им име да говори за тях пък аз ще добавя някоя дума ей така, ‘щот съм почнал. На мен лично са ми страшно любими и ми е много приятно да ги гледам и слушам на живо, защото винаги представянето им е на много високо ниво, а вчерашният ден не прави изключение. Излязоха, разбиха на пух и прах публиката и, за съжаление, си тръгнаха. Така най-точно се описва снощната им изява. Събралите се хора пред сцената бяха доста наелектризирани от енергичните (е имаше и една балада) парчета на групата, нямаше възможност и за миг покой. Отново за финал беше запазен и десерта от двете песни превърнали се в неофициален химн на българската хардкор сцена – „Никой не може да ни спре” и „Ние пак сме тук”. Много доволно представяне. Зарадваха и феновете си като загатнаха за нов албум предвиден за догодина. Абе C4, няма какво повече да се каже.

Преди да изпиша в тази част какво чух и видях от следващата банда Redound, искам лично да се застраховам и дори да се извиня, ако обидя някой с некомпетентното си мнение, но стилът, който момчетата свирят не ми е присъщ, а и не съм му особено голям фен. Т’ва, което мога със сигурност да кажа за тях е, че определено имат немалко почитатели. Също мога да добавя и че се представиха на ниво, съдейки по многобройните доволни физиономии на хората, които се стекоха пред сцената в началото на тяхното участие. Явно няма да е пресилено ако кажа, че определено са доста обичана банда. Но за цялостното им, чисто музикално, представяне е най-редно да се изкаже някой по-добре запознат със стила и с бандата. Без претенции за някакви музикални познания от моя страна мога да отбележа само доста стегнато и подчертано агресивно представяне от тяхна страна, с което доста развихриха публиката. За тях толкова ако някой иска да добави нещо долу има коментари, да добавя!

И така, лека-полека края на вечерта наближаваше, колкото повече стрелките на часовника наближаваха 22:00. Причината е доста малоумна по-моему, но тва си е друга тема, за други хора и друго място. Остана време за една последна банда, но не кой да е, а самите Vendetta. Започнаха без излишни закъснения и помотвания и още с първите си рифове взривиха клуба и събралата се публиката. Около мен постоянно летяха крайно екзалтирани момчета, а и момичета желаещи да влязат в погото. Vendetta очароваха феновете си с добре подбран сет съставен предимно от парчета от новият им албума, но това не попречи да чуем и добре познатите ни стари класики. Отново музикално и сценично представяне на много високо ниво от бандата гарнирано с много тежки танци, леки контузии и n на брой разляти бири и други алкохолни или безалкохолни напитки от присъстващата фенска маса. Както подобава клубът се беше понапълнил и това беше предпоставката, която се чакаше от много хора, за да се започне вилнеенето. Без излишни приказки и без никакви забавяния, поради технически неизправности, ветераните си посвириха стабилно около 30-40 минути и закриха ежегодното мероприятието Hate City Fest.

Това е от мен за вас дано да сте останали доволни. И да добавя едно последно нещо преди статията да е станала прекалено дълга и досадна – трябва да има по-често хардкор концерти без цигарен дим! Айде със здраве и днеска да дойдете на другия концерт, Rejection, F.A.Y.D. и Savage Ravage ще забият мощно в клуб The Box. Всички го знаете къде е, това което не знаете (или може би и това знаете) е часът на събитието, а той е – 19:00! Be there!

                                                                                                                                           Патрик

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Hate City 2011

  1. Pingback: Последни щрихи за 2011г. | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s