External Menace

Колеги, животът е луда работа. Хвърчиме с 200км./ч., а какво беше вчера вече няма значение. И така измежду поредното футболно дерби на България и втори тур на президентските избори, сивата, скучновата, но понякога сковаваща реалност натиска. За това натискаш педала на газта и.. докъдето стигнеш.

Имам перфектното предложение за такива дни и седмици.

External Menace са група, която споделя 32-годишна история със своята аудитория.

Това са External Menace.

Преди години попаднах на тази група, търсейки повече информация за класическата пънк банда Menace. С останалото забрах и External Menace, нямайки представа на какво попадам. Около няколкото записа на групата, които намерих, набързо си набелязах любими, които повъртях известно време. След като навлязох в нов, за мен, период External Menace останаха по-скоро на заден план, като за тях се сещах само в определени моменти. Наскоро се събудих с мелодия в главата си – енергичността на едноименното им парче ме изстреля в различна сфера. Става дума за истинска, автентична група.

Captain Oi! records издават сборен албум с всички класики на External Menace

Като казвам автентична група, имам предвид, че External Menace, преди всичко са банда, която се е родила през 1979г. в Глазгоу, Шотландия. Перфектното време и място за няколко деца да започнат пънк група. Интересното е, че бандата има вече 32-годишна история, почти без спиране.

Отвъд всички обрати, лични драми и прочее, стои един непоколебим дух, довел групата до страхотни успехи, увенчани от издания за различни от най-големите лейбъли.

Това, което аз виждам/чувам, че External Menace са постигнали най-добре е предаването на енергия и ударност. Далеч-не-вяла банда, която зарежда с определен тип емоция. Една от многото причини –  музиката им дава правилното усещане за пънк. Това определено е запис за ценители, които чувстват духа на борбата и непримиримостта, онова, което те сгрява през студените дни, което ти дава сила да се изправиш и да се справиш с ежедневните си грижи, каквито и да са те.

Простата, но гениална обложка на No Views на External Menace.

No Views E.P.  е брилиянтен запис. Гледам рядко да използвам такива думи, но това наистина си заслужава. Няма съмнение.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to External Menace

  1. harrymay каза:

    Аз също наскоро я открих тая банда. Страхотнен пънк ! Съветвам да чуете всичко тяхно което се състои от един албум със всички стари записи и още един албум някъде от 2001 г. с по-новите им записи. И двата албума са супер здрави !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s