Lunatic Fringe

Празничният, за мен, ден започна с едно парче, пуснато от приятел в една-известна-социална-мрежа. След това ме засърбяха ръцете и не се сдържах. Този пост е поздрав за него.

Както се вижда и от снимката, през 80-те години в Англия не е много трудно да си отрепка. 😀 🙂 Ние, разбира се, адмирираме, подкрепяме, разпространяваме и ви облъчваме, вас, високоуважаваната ни публика от читатели.

Както и да е.. днес ще говоря за една далеч-не-пост група, която не е сълзливо емоционална, нито пък е атмосферична, най-малко (както съдиме по публиката ѝ) е притегателен център за любители на големи бабешки очила без диоптър, Епъл Макбук, дълги шалове до глезените и тъмблър. Т’ва е Lunatic Fringe.

Има някои групи, които колкото и двойници да си имат в даден стил или течение винаги можеш да познаеш. Противно на очакванията ви, може би, Lunatic Fringe НЕ Е такава банда. Но абсолютно всеки път, когато чуя случайно, неслучайно или благодарение на шъфъла тяхно парче следва чиста доза любопитство тип, „абе, тия бЕха много яки, ама кои бЕха..

След третото извъртане вече нямаш проблем с това, а и си напълно убеден какво точно слушаш.

Всъщност, според източниците бандите с това име са най-малко две. И колкото и да е странно и двете са замесени в пънка. Но нашият Lunatic Fringe е малко по-известният. (Считай, че ги знаеме аз, ти и още 3-ма човека в родината)

И така – съществували между 1980 и 1986г. в Англия, Lunatic Fringe произхождат от едно до болка познато ни градче – Бристъл. Дам, очевидно харизмата и атмосферата на този град са големи. Извън кръга на шегата, Бристъл, както предполагам знаете, е един от големите центрове, около които се върти целият британски хардкор-пънк от 80-те. Нашите хора от този пост принадлежат на същите „елити“, ако изобщо мога да се изразя по този начин.

За тези 6 години хардкор-пънк групата има няколко основни и ключови издания, а и свири с други групи от същия джинс – Disorder, Chaos U.K., Amebix… Страшна история, скандални времена.

Lunatic Fringe, обаче, ще останат в дебелите книжки със своето E.P. „Who’s in control?“. Чудесен запис, отличен пример за UK82 хардкор-пънк. Без излишни глупости, просто бърз, изправен, суров пънк. Какво му трябва на човек в първия ден от зимата, според народните поверия…

Не се сещам какво да допълня, за това – Lunatic Fringe – „Who’s In Control?“ (1982)

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s