Attak

Аз пък „оставам“ в Англия, за да се насладя на нещо старо, яко и емблематично.

Говоря за Attak.

Attak като квартет в ранните си години

 Attak се събират през 1981г. в Ню Милс, Манчестър. Групата остава трио, след като вокалистът напуска във връзка с училищните си дела. В този състав, Attak издават два сингъла, преди да сменят китариста за предстоящия им албум през 1983г. Всъщност, интересното от тяхната биография е, че Lindsay, която е барабанистка, е сестра на Mackie от Blitz, а по-късно и съпруга на Gary от нейната група.

В края на 1983г. Attak се разпадат.

Какво толкова са постигнали манчестърците, обаче ?

Линдзи с присъствие в списание

Някои групи нямат внушителна дискография, нито кой знае колко сериозно концертно присъствие, но може да сътворят дори една песен, която да се превърне във важна част от сцената. Без участия по телевизията, клипове и пр. Мисля, че EP-то им „Today’s generation“ е едно от важните за британския пънк на 80-те години. Дано не преувеличавам, но усещам тези три парчета по този начин. Впрочем, едноименното – Today’s generation, присъства и в различни компилации с английски Ой!

Attak със сигурност представляват добър пример за уличния пънк от онези години, за вълната, която е заляла клубовете, стадионите и кьошетата. Не знам, но преди, доста хора се интересуваха от тази музика, не съм сигурен, че днес някой е чувал за групи като Attak, Barbed Wire, Anti Establishment, The Blood и др. и др., просто се надявам отново да се събуди частичен интерес към тях.

За записа. Attak – Today’s Generation 7“ EP (1982) за мен си остава класика в Ой!/Пънка. Сурови записи, но все още имат душа и най-важното – стават все по-актуални и днес. Определено, колкото и критики да може да поеме подобен род група, за начина по който свири, качеството на записите си, то със сигурност не може да се отрече едно – такъв тип банди носят дух, има живот в тях.. борба. А не пластмасова изкуствености свирене, защото така трябва.

Advertisements

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Attak

  1. harrymay каза:

    Музика от друго време. Съгласен съм с написаното във края 🙂 От 80-те години ми е кеф да слушам и некадърни банди именно поради тази причина – ..“носят дух, има живот в тях.. борба“. Повечето от днешните подобни банди са пълна скука.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s